Ξεκαθάρισε πια ο ρόλος του δραπέτη τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού, στο εγχώριο «Αντάρτικο Πόλεων».

Έπειτα από το σημαντικό εύρημα και συγκεκριμένα την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του «Μανώλη» της «17.Ν», στα κυκλώματα της φονικής βόμβας που στάλθηκε στο Α/Τ της Ιτέας, ο Ξηρός φαίνεται πως έχει αναλάβει το ρόλο του καθοδηγητή της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πλέον -και έπειτα από αυτό το εύρημα αλλά και την επίσημη ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής- το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ πιστεύει πως η συγκεκριμένη οργάνωση με την καθοδήγηση του Ξηρού και την εμπειρία που αυτός έχει αποκομίσει από την αιματοβαμμένη διαδρομή του στην «17.Ν», δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο κύκλο αίματος που θα ανοίξει η «Συνωμοσία Πυρήνων τις Φωτιάς».

Άλλωστε στην προκήρυξη ανάληψη ευθύνης για την αποστολή της φονικής βόμβας στο αστυνομικό Τμήμα τις Ιτέας, τα μέλη της «Συνομωσίας» προαναγγέλλουν αιματηρές ενέργειες, γιατί όχι ακόμα και δολοφονίες με όπλο.

Άλλωστε, ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει αποκομίσει μεγάλη πείρα από τις εκτελέσεις στις οποίες πήρε μέρος κατά την διάρκεια της αιματοβαμμένης πορείας του στην «17.Ν» και είναι ακόμα σε θέση να διοργανώσει μια δολοφονική ενέδρα.

Click4more: DNA του Χριστόδουλου Ξηρού στη βόμβα που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας – Ταυτοποιήθηκε με υλικό από το αυτοκίνητο διαφυγής του εκτελεστή της 17 Νοεμβρη

Για το λόγο αυτό, έχει σημάνει συναγερμός στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και ήδη λαμβάνονται έκτακτα μέτρα φύλαξης σε στόχους: «…δυστυχώς έπειτα από αυτό το σημαντικό εύρημα οι φόβοι μας για μετεξέλιξη της «Συνομωσίας» σε μια καθαρά μιλιταριστική οργάνωση με προσανατολισμό τα ανθρώπινα θύματα, παίρνουν σάρκα και οστά», λέει με νόημα στο «Newsit» Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με γνώση των ερευνών για τις ένοπλες ομάδες.

Επίσης, το γεγονός πως το γενετικό υλικό του «Μανώλη» της «17.Ν», ανιχνεύτηκε στη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, αν μη τι άλλο δείχνει πως χέρι στην κατασκευή τις βόμβας, έβαλε και ο «Παππούς» της τρομοκρατίας, επιβεβαιώνοντας έτσι την γνωστή λαϊκή ρήση, «παλιά μου τέχνη κόσκινο».

Άλλωστε από την αρχή έλεγαν οι ειδικοί των ΤΕΕΜ που γνωρίζουν την «εικόνα» των τρομοδεμάτων που έστελνε κατά καιρούς η «Συνωμοσία», ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός ήταν διαφορετικός και σαφώς ανθρωποκτόνος και λόγο της ποσότητας της εκρηκτικής ύλης-μισό κιλό ΤΝΤ- αλλά και του γεγονότος πως περιείχε κομμένες βίδες και μπουλόνια, προκειμένου να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα μεταξύ των αστυνομικών του Τμήματος.

Πλέον οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν ραγδαία αναβάθμιση της δράσης της «Συνομωσίας» με αιματηρά χτυπήματα, είτε με την χρήση παγιδευμένων οχημάτων-γνωρίζει καλά ο Ξηρός αυτή την τεχνική που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον στη «17.Ν»-ακομα και με ένοπλες ενέδρες σε ανθρώπινους στόχους.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook