Ξεκίνησαν ήδη, σε όλη την επικράτεια, οι σαρωτικοί έλεγχοι σε παιδότοπους, λούνα πάρκ και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σύμφωνα με όσα πρόσταξε, με κατεπείγον έγγραφό του προς τους γενικούς γραμματείς και τους Δήμους όλης της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Αφορμή για τον εξονυχιστικό έλεγχο στάθηκε το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στο λούνα παρκ στο Ελληνικό, με το 13χρονο νεκρό αγόρι, ενώ λίγες μέρες μετά το συμβάν το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν αυτοψία στους χώρους, προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές επανελέγχουν τα δικαιολογητικά, τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν οι άδειες. Θα πραγματοποιηθεί καταγραφή του συνόλου των παιδότοπων που λειτουργούν εντός κάθε δήμου και να ελεγχθεί αν λειτουργούν με την απαιτούμενη άδεια, αν τηρείται ο φάκελος κατασκευαστή, ο φάκελος συντήρησης και το βιβλίο συμβάντων καθώς και αν έχουν αναρτηθεί στον χώρο του παιδότοπου ευδιάκριτες και ευανάγνωστες πινακίδες πληροφοριακού περιεχομένου. Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν την καταλληλότητα και την ασφάλεια των κτιρίων και των χώρων που λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί των Δήμων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τις 30 Ιουνίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook