Πραγματοποιήθηκε χθες η συζήτηση που οργάνωσε η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας με τους φορείς της πόλης και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στόχος ήταν να υπάρξει, άμεσα, μια δυναμική και αποφασιστική αντίδραση ολόκληρου του δήμου ενάντια στην "αποψίλωση-διάλυση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αλλά και συνολικά του δήμου, που οδηγούν στην κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος των κατοίκων της Ιεράπετρας να έχουν άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στο μαρασμό και την απαξίωση ολόκληρης της περιοχής" όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συζήτηση, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μεγάλου Συλλαλητηρίου την Τετάρτη 7 Μαΐου, στις 10πμ, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Την ημέρα αυτή, καταστήματα, υπηρεσίες και σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και λεωφορεία με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, φορείς και κόσμο θα μεταβούν στο Ηράκλειο, στην 7η ΥΠΕ, απαιτώντας τη λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου.

Η συγκέντρωση στην Ιεράπετρα θα συνεχιστεί "περιμένοντας την επιστροφή τους με τις έμπρακτες αποδείξεις ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας θα σταματήσει να διαλύεται, να συρρικνώνεται και να οδηγείται σε λειτουργικό κλείσιμο", ανακοίνωσε η Ανοιχτή Επιτροπή Ιεράπετρας αναφέροντας ότι:

Απαιτούν

-Την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική.
- Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Όχι στη διαθεσιμότητα, όχι στις μετακινήσεις ιατρικού και άλλου προσωπικού.
- Την επαρκή χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.
- Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας.