Μακελειό σχεδίαζε ένας 17χρονος από την Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο νεαρός σχεδίαζε όχι μόνο να δολοφονήσει τους γονείς του, αλλά και να βομβαρδίσει το σχολείο του ώστε να σκοτώσει όσους περισσότερους μαθητές μπορούσε.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ο νεαρός που είχε ως πρότυπο τον Άνταμ Λάντζα ο οποίος έσπειρε το θάνατο στο σχολείο Σάντι Χουκ αφού προηγουμένως δολοφόνησε τη μητέρα του, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του πιστόλια, βόμβες μολότοφ και ημερολόγια στα οποία κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τα αιματηρά του σχέδια.

Οι έρευνες των τοπικών αρχών ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί (που δεν πυροδοτήθηκαν) σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, τους οποίους αποδείχθηκε ότι τοποθέτησε ο 17χρονος. Aκόμα πιο ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το ημερολόγιό, καθώς ήθελε να πυροβολήσει τη μητέρα, τον πατέρα και την αδελφή του και στη συνέχεια να βάλει φωτιά σε κατοικημένη περιοχή ώστε να αποσπάσει την προσοχή των τοπικών αρχών και έπειτα να ολοκληρώσει το έργο του, πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό στην καφετέρια του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Σαν να μη έφτανε αυτό, ήθελε να πραγματοποιήσει ρίψη μολότοφ και να πυροβολήσει μαθητές, αλλά και όσους έσπευδαν να βοηθήσουν τους τραυματίες. Εντούτοις, τελικός του στόχος ήταν να… χάσει τη ζωή του από άνδρα των ειδικών δυνάμεων. Αποκάλυψε, δε, ότι είχε ως πρότυπό του τους δολοφόνους των σχολείων Κολουμπάιν, Βιρτζίνια Τεκ και Σάντι Χούκ. Ο νεαρός που κρατείται στις φυλακές ανηλίκων αντιμετωπίζει κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας και κατοχής εκρηκτικών.

toxwni.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook