Στην BMW ετοιμάζουν την κορυφαία έκδοση της Σειράς 2, την Μ2, η οποία θα φέρει 2λιτρο turbo μοτέρ 380 ίππων, αποτελώντας μια φθηνότερη εναλλακτική λύση από την BMW M3.

Εδώ και καιρό, σας έχουμε δείξει κατά αποκλειστικότητα μέσω κατασκοπευτικής, ψηφιακά επεξεργασμένης, φωτογραφίας την μορφή της επερχόμενης BMW Σειρά 2 Cabrio. Επιπλέον, στην περασμένη έκθεση της Γενεύης, λανσαρίστηκε και η πολυχρηστική BMW Σειρά 2 Active Tourer. Οι Βαυαροί, όμως, έχουν στα σκαριά και την κορυφαία έκδοση της ΒΜW Σειρά 2, η οποία θα φέρει το θρυλικό λογότυπο «Μ». Οι φήμες για την BMW M2 κυκλοφορούν εδώ και καιρό, όμως πλέον φαίνεται πως έχουμε έγκριση για την έναρξη της παραγωγής του εν λόγω μοντέλου τον προσεχή χειμώνα, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους μέχρι τις αρχές του 2016.

Ακόμα δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της BMW M2, όμως οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το αυτοκίνητο θα λάβει ένα 6κύλινδρο turbo μοτέρ 3,0 λτ. απόδοσης περίπου 380 ίππων. Έτσι η κορυφαία έκδοση της BMW Σειρά 2 θα είναι ισχυρότερη κατά 54 ίππους από την M235i Coupe, η οποία πραγματοποιεί το 0-100 χ.α.ω. σε 4,8 δλ., χάρη στο (προαιρετικό) 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook