Πολλές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την φωτογραφία του επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ενεργών Πολιτών» κ. Τάσου Βάμβουκα που τον εμφανίζει ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε σε Κοινωνικές Δομές της πόλης των Χανίων την περασμένη Παρασκευή. 
Ήδη αρκετοί πολίτες που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας κατακρίνουν το γεγονός, αφού οι περισσότεροι αναφέρουν ότι ενώ είναι θεμιτό οι Υποψήφιοι να πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενημερωτικές επισκέψεις σε Κοινωνικές Δομές του Δήμου, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται ανήλικα παιδιά για να προκαλέσουν θετικά συναισθήματα στους ψηφοφόρους και να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. 
Για το θέμα ζητήσαμε την θέση της κυρίας Χρύσας Χαριτάκη, Προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ, η οποία στην δήλωση της τόνισε ότι: «Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο λάθος που έγινε εκ μέρους του συνδυασμού του κ. Βάμβουκα και με αφορμή αυτό, απευθύνω έκκληση σε όλους τους συνδυασμούς να μην επαναλάβουν αυτή την διαδικασία, η οποία έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση την διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΔΟΚΟΙΠΠ, αλλά πολύ περισσότερο τους γονείς των παιδιών που είδαν την φωτογραφία τους αναρτημένη στο διαδίκτυο και σε έντυπες εφημερίδες.
Γονείς αναστατωμένοι επικοινώνησαν δικαιολογημένα και μας είπαν ότι όπως ορίζει ο Νόμος ουδείς έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί φωτογραφίες με παιδιά.

Ζητώ λοιπόν, από όλους τους συνδυασμούς να αφήσουμε τα παιδιά έξω από τις προεκλογικές διαδικασίες. Να δώσουμε ο καθένας μας τον αγώνα του, χωρίς να εμπλέκουμε παιδιά και παιδικές ψυχές».
Τέτοια ενέργεια δεν έχει προηγούμενο σε προεκλογική περίοδο στον Δήμο Χανίων είπε η κα Χαριτάκη διευκρινίζοντας: «Θεωρώ πως είναι υποχρέωση όλων των υποψηφίων να επισκεφθούν τους δημοτικούς χώρους, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ, όπου γίνεται ένα μεγάλο έργο. Όμως ήταν μεγάλο λάθος να μπούν τα παιδιά σε αυτή την διαδικασία και ζητώ να μην επαναληφθεί».
Ωστόσο οι αντιδράσεις διατυπώνονται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αρνητική εντύπωση προκαλεί και το ότι ο συνδυασμός του κ. Βάμβουκα δεν έχει εκδόσει – έως τώρα – «διορθωτικό» δελτίο Τύπου με το οποίο να ζητά – τουλάχιστον – την απόσυρση από τα διαδικτυακά ΜΜΕ, της επίμαχης φωτογραφίας με τα μικρά παιδιά.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook