Τύχη βουνό είχε μια 80χρονη, από την Θύμαινα των Φούρνων, που σώθηκεαπό τις πρώτες βοήθειες που της έδιναν οι συντοπίτες της και ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Μαρκάκης, μέχρι να φτάσει,ακτοπλοϊκώς ο μοναδικός γιατρός των Φούρνων, που κατευθύνονταν στην περιοχή Χρυσομηλιά για να δει άλλο ασθενή.
Συγκεκριμένα το περιστατικό συνέβη, στη μία και μισή το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η 80χρονη ενώ έτρωγε έφραξε η είσοδος του αέρα με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγα λεπτά, να πέσει σε κώμα. \’Αμεσα ειδοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος επικοινώνησε με το γιατρό, που με τη σειρά του έδωσε τηλεφωνικά οδηγίες για τις πρώτες βοήθειες.
Όταν ο γιατρός έφτασε με σκάφος του Λιμενικού στη Θύμαινα η άτυχη ηλικιωμένη δεν είχε καθόλου παλμούς και με υπεράνθρωπες προσπάθειες την επανέφερε στη ζωή. Στη συνέχεια αφού ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με το ΕΚΑΒ, τοπικό επιβατηγό πλοίο μετέφερε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο του Αγίου Κυρήκου όπου και νοσηλεύεται ,εκτός κινδύνου.
Το περιστατικό αναδεικνύει , για άλλη μια φορά, το πρόβλημα που προκύπτει από την ύπαρξη ενός και μόνο γιατρού στους Φούρνους, ο οποίος χρειάζεται , να καλύψει μια τεράστια περιοχή και ειδικά, όταν πρόκειται για την Θύμαινα, πρέπει να περάσει θάλασσα ακόμη και με δυσμενείς συνθήκες.
«Θέλουμε ένα γιατρό να μένει εδώ στη Θύμαινα γιατί οι περισσότεροι είμαστε υπερήλικες. Δεν είναι δυνατό να παρακαλάμε να έχει πάντα καλό καιρό και να μην αρρωσταίνει κανείς επειδή ο γιατρός βρίσκεται μακριά και χρειάζεται να περάσει σαράντα κύματα για να έρθει να σώσει μια ζωή» αναφέρει στο ΑΠΕ ο κ. Μαρκάκης.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook