Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου αναφέρονται τα εξής:
\”Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του στην χτεσινή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Μάχη της Κρήτης και συγκεκριμένα στο ολοκαύτωμα Τυμπακίου.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε, τον Δήμο Φαιστού που ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα της εκδήλωσης, όλους τους Τοπικούς και Περιφερειακούς φορείς , τους Εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη της Αερολέσχη Ηρακλείου «ΤΑΛΩΣ», τους αθλητές που έκαναν τόσο μεγάλο ταξίδι και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση -παρά το γεγονός της αναβολής των αγώνων- , την Πολεμική Αεροπορία ,τον Διοικητή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Τυμπακίου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) καθώς και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) που τίμησαν με την παρουσία τους, όχι τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου ή τον Δήμο Φαιστού, αλλά το ίδιο το Τυμπάκι και τους νεκρούς του, τους νεκρούς, που πολέμησαν για την ελευθερία του τόπου τους. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες σε αυτούς και είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε το παρών. 
Το μεγαλύτερο ευχαριστώ, ανήκει, στους υπερήλικες επιζώντες και στους απογόνους όλων αυτών που δούλεψαν, βασανίστηκαν και πέθαναν στην δημιουργία του Αεροδρομίου Τυμπακίου οι οποίοι κατάφεραν να παρευρεθούν σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στους προγόνους όλων μας. 
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, στις Μινωικές Γραμμές (Minoan Lines) που βοήθησε για άλλη μία φορά στην μετακίνηση των αθλητών από όλη την Ελλάδα.
Γίνεται ήδη προσπάθεια να θεσμοθετηθεί αυτή η εκδήλωση για να τιμώνται, σε ετήσια βάση, όλοι αυτοί που πολέμησαν για τον τόπο τους. Για τους προγόνους όλων μας. Και πάλι ευχαριστούμε!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook