Κρίσιμη δοκιμασία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαρακτήρισε την τελευταία πενταετία ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, σε συζήτηση με θέμα: \”Πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση\” που πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ η οξύτητα της κρίσης, το βάθος της ύφεσης και η μεγάλη επίδραση της διεθνούς κατάστασης ώθησαν όλους τους μικρομεσαίους της αγοράς σε μια πρωτοφανή δυσπραγία.
Ο κ.Κορκίδης τόνισε πως ο κύκλος της λιτότητας πρέπει πια να κλείσει.«Είναι επιζήμιο για την ευρωπαϊκή οικονομία εν γένει να διαιωνίζεται ένα κλίμα φόβου και απαισιοδοξίας που εν τέλει επιδρά και στην ίδια τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων\”.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε πως η ΕΣΕΕ προωθεί την πρόταση των εργοδοτών, για άμεση σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και των πέντε θεσμοθετημένων κοινωνικών εταίρων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ, με αντικείμενο πέντε κοινούς άξονες.
\”Η εκπόνηση ενός \”Σχεδίου Δράσης των Κοινωνικών Εταίρων\” θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας για: Ανασυγκρότηση, Κατάρτιση, Απασχόληση, Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Συνοχή\”, είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον στάθηκε στις προτάσεις της ΕΣΕΕ για τις ανάγκες της αγοράς και αφορούν τους άξονες: φορολογία, ασφαλιστικό επιχειρήσεων και επαγγελματιών, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, παρεμπόριο, Τειρεσίας και προστασίας της \”εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης\”.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook