Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές υποδομές των Χανίων ανέδειξαν με παρέμβασή τους ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων και ο Νίκος Παπαντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατά τη διάρκεια περιοδείας τους στο Κολυμβητήριο Χανίων. 
Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Παπαντωνάκης «το κολυμβητήριο στα Χανιά, όπως και πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις πανελλαδικά, βρίσκονται παρατημένα στη μοίρα τους, από την έλλειψη πόρων για τη λειτουργία τους, και γίνονται μπαλάκι μεταξύ πολιτείας και τοπικών αρχών για το ποιος θα τις συντηρήσει. Τις συνέπειες τις πληρώνουν οι σύλλογοι και οι αθλούμενοι όπου αγωνίζονται σε αντίξοες ακόμα και σε επικίνδυνες συνθήκες. Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι το κλείσιμο της πισίνας των 50 μέτρων τα τελευταία δύο χρόνια και η αποχώρηση του ΝΟ Χανίων από την Α1 λόγω αδυναμίας να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του κολυμβητηρίου.»
Όσον αφορά το νέο κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά ο Νίκος Παπαντωνάκης δήλωσε ότι «σαν παράταξη σταθερά διεκδικούμε τη λειτουργία του κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά για την άθληση του Χανιώτικου λαού, με την ευθύνη της λειτουργίας του αποκλειστικά από το κράτος, με δωρεάν πρόσβαση στους αθλούμενους».
Ο Αλέκος Μαρινάκης στην παρέμβασή του ανέφερε ότι «η πολιτική που ακολουθείται στον αθλητισμό είναι η πολιτική της ΕΕ, που χρόνια τώρα υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και που θεωρεί κόστος το δικαίωμα στην άθληση, από το οποίο πρέπει να απαλλαχτεί το κράτος, επιβάλλοντας την πλήρη εμπορευματοποίηση κάθε αθλητικής δραστηριότητας. 
Σ\’ αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και όσοι ορκίζονται στην ΕΕ. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που εφαρμόζουν ήδη αυτήν την πολιτική στα πλαίσια του Καλλικράτη, επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές για όποια προγράμματα μαζικού αθλητισμού και ανταπόδοση για την παροχή οποιασδήποτε αθλητικής υποδομής στα σωματεία. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι πραγματικό καθολικό δικαίωμα για όλο το λαό και όχι πολυτέλεια για λίγους.
Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του λαού, ώστε το δικαίωμα μας στον αθλητισμό να μη μετατραπεί σε εμπόρευμα που θα πουλιέται και θα αγοράζεται. Για τη δωρεάν χορήγηση από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook