Μετά από ανάπαυλα αρκετών ημερών, οι αφίξεις παράνομων μεταναστών ξανάρχισαν στη νότια Ιταλία, ενώ τα πτώματα τριών ανδρών εντοπίστηκαν στη θάλασσα κοντά στις σικελικές ακτές, όπως έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή.

Τα τρία πτώματα βρέθηκαν το μεσημέρι, αφότου 14 νεαροί κατάφεραν να φτάσουν κολυμπώντας στο Τράπανι, στη δυτική Σικελία. Οι νεαροί είπαν ότι επέβαιναν σε ένα φουσκωτό και ότι τρεις από τους συντρόφους τους χάθηκαν στη θάλασσα.

Οι ιταλικές αρχές πιστεύουν ότι το σκάφος που τους μετέφερε τους εγκατέλειψε στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα οι τρεις από αυτούς να πνιγούν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ακτή.

Τη νύχτα ένα πλοιάριο με 208 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 23 γυναίκες και 3 παιδιά, έφτασε στο νησάκι Λαμπεντούζα. Οι πρόσφυγες δήλωσαν ότι είχαν φύγει από τη Λιβύη και ότι το ταξίδι τους διήρκησε 20 ώρες.

Άλλο ένα πλοίο με περίπου 500 άτομα εντοπίστηκε το απόγευμα από τους λιμενικούς κοντά στη Λαμπεντούζα. Η υπηρεσία έστειλε κοντά στο πλοίο έξι μικρά σκάφη και λιμενικοί ανέβηκαν στο πλοίο για να το οδηγήσουν με ασφάλεια στο λιμάνι, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε να βυθιστεί επειδή είναι υπερφορτωμένο.

Την περασμένη εβδομάδα, μέσα σε 48 ώρες έφτασαν στη Λαμπεντούζα 1.200 πρόσφυγες από τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook