Η Syntellia είναι μια εταιρεία που ίδρυσαν Ελληνες, εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και κάνει σταθερά αλλά μεγάλα βήματα στον τομέα της τεχνολογίας συναγωνιζόμενη πλέον πραγματικούς κολοσσούς.

Ενα από τα πιο πρωτοπόρα προϊόντα της είναι το virtual πληκτρολόγιο Fleksy το οποίο ήδη λειτουργεί σε 15 γλώσσες, έχει διαφορετικές διατάξεις και ήδη έχει «κατέβει» σε χρήστες από 205 χώρες.

Το βραβευμένο αυτό keybord για touchscreen συσκευές δημιουργεί νέα δεδομένα στο πληκτρολόγιο αφής με εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργάς, καθώς, είναι το πρώτο που χρησιμοποιήθηκε σε σύστημα 3D gestures, το πρώτο που λειτούργησε σε smartwatch (Omate) και το πρώτο που η Apple επέτρεψε στο iOS.

Ο Ιωάννης Βερδέλης, που ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον Κώστα Ελευθερίου το 2011, μιλάει στο FortuneGreece.com εξηγώντας «Εχουμε ήδη χτίσει το όνομά μας στην αγορά ως ένας κύριος παίκτης, και μια νέα τεχνολογία με καλές προοπτικές. Φυσικά, δεν επαναπαυόμαστε. Την ίδια εβδομάδα που ανακοινώνουμε νέες γλώσσες, έχουμε ήδη βγάλει τρεις εκδόσεις beta με σειρά βελτιώσεων. Αυτή είναι και η ομορφιά του startup, να κινείσαι γρήγορα εκεί που οι μεγαλύτερες εταιρίες δεν μπορούν ή δεν θέλουν».

«Τα δύο τρίτα των downloads είναι από εκτός ΗΠΑ» προσθέτει ο Γιάννης Βερδελής, «με χώρες όπως η Γερμανία, η Ινδία, η Ρωσία και η Ιταλία να βρίσκονται στις δέκα πρώτες σε αριθμό χρηστών».

Παρά το ότι δεν αποκάλυψε τον αριθμό των downloads τονίζει ότι το Fleksy έχει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη από οποιοδήποτε άλλο προϊόν στον τομέα του. Η πληρωμένη έκδοση του Fleksy για Android κοστίζει 2,89 €, αλλά ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει δωρεάν για ένα μήνα.

Ως το πιο hot προϊόν στον τομέα του αυτή τη στιγμή, το Fleksy βρίσκεται σίγουρα στο «μικροσκόπιο» των μεγάλων εταιρειών για πιθανή εξαγορά. Ο Γιάννης Βερδελής θέτει άλλες προτεραιότητες, χωρίς όμως, να αποκλείει τίποτα. «Προτιμούμε να σκεφτόμαστε τους χρήστες μας, την ομάδα και την τεχνολογία μας.

Σκοπός μας είναι να χτίσουμε καινοτόμο τεχνολογία και να λύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν τις έξυπνες συσκευές σήμερα. Εφόσον πετύχουμε τους στόχους μας θα έχουμε και άλλες σκέψεις».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook