Τις νέες τους προβλέψεις για την ελληνική οικονομία θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ κ. Ανχέλ Γκουρία και ο επί κεφαλής οικονομολόγος του οργανισμού κ. Ριντάρο Ταμάκι θα παρουσιάσουν αύριο την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές (Economic Outlook).

Η εν λόγω έκθεση αναμένεται να εμπεριέχει επικαιροποιημένα δεδομένα για την ελληνική οικονομία. Η αντίστοιχη έκθεση του 2013 προέβλεπε πως το 2014 η ελληνική οικονομία θα κατέγραφε ύφεση ,2% του ΑΕΠ, ανεργία 26%, δημοσιονομικό έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος 180,6% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα μεγέθη αναμένεται πως θα αναθεωρηθούν επί τα βελτίω.

Παράλληλα, στο Παρίσι θα μεταβεί μεθαύριο Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ.

Η σύνοδος το ΟΟΣΑ έχει ως θέμα «Προσαρμοστικές οικονομίες και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς: Ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη» και στο επίκεντρο θα βρεθεί η αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων , μέσα από την δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook