Σε κοινή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων της ΟΕΒΕΝΗ, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και με την παρουσία βουλευτών του νομού παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο Στέλιος Ορφανός, υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το Σάββατο 3 Μάη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ασκηθούν αγωγές ομαδικού χαραχτήρα εναντία στον ΟΑΕΕ για το θέμα των χιλιάδων ανασφάλιστων επαγγελματιών που μόνο στην περιοχή Ηρακλείου ξεπερνούν τις 15000 μαζί με τις οικογένειες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της \”Λαϊκής Συσπείρωσης\”, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του νομού, απέφυγαν να πάρουν θέση για τα αιτήματα που κατέθεσαν οι φορείς των επαγγελματιών και έμπορων, και αρκέστηκαν σε «διαβεβαιώσεις ενδιαφέροντος».Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κα Δρακάκη έσπειρε αυταπάτες ότι μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αμέσως λύσεις στα προβλήματα του ΟΑΕΕ.

Τόσο όμως οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συγκυβερνούν, όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν κουβέντα για τα αποθεματικά του ΟΑΕΕ-48,5 δις- που έχουν κλαπεί και την ενδεχόμενη επιστροφή τους, ούτε για τα χρέη των επαγγελματιών που έχουν γίνει βραχνάς και απειλούν με λουκέτο και δικαστικές διώξεις χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.

Ο Στέλιος Ορφανός στο χαιρετισμό του εξέφρασε την συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους λόγο της καπιταλιστικής κρίσης, που έχει φέρει κάθετη μείωση του κύκλου εργασιών σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους με ολέθριες συνέπειες για την επαγγελματική επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων ΕΒΕ.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε στην τοποθέτηση του ότι είναι σημαντικό να διαχωριστεί ο κλάδος ασθένειας από αυτό της συνταξιοδότησης άμεσα όσον αφορά στον ΟΑΕΕ. Να απαιτηθεί από το κράτος να εξασφαλιστεί για όλους τους ανασφαλίστους ΕΒΕ λόγο χρεών η δυνατότητα να έχουν υγειονομική κάλυψη, περίθαλψη και όλες τις παροχές υγείας για τους ίδιους και τις οικογένειες τους αφού πλέον για παρά πολλούς ανασφαλίστους επαγγελματίες γίνεται πλέον θέμα ζωής και θανάτου η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης από τον ΟΑΕΕ.

Είναι επίσης σημαντικό όπως είπε ο Στέλιος Ορφανός, να αναπτυχθεί ένα δυναμικό κίνημα διεκδίκησης από τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που θα χρησιμοποιήσει κάθε είδους μορφές πάλης και όχι μόνο νομικές αφού είναι γνωστό ότι πάρα πολλές δικαστικές αποφάσεις, όταν δικαιώνουν εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και άλλους που στρέφονται ενάντια στο δημόσιο, εύκολα ανατρέπονται με άπλες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ορίστηκε στο τέλος της σύσκεψης νέα πλατιά συνάντηση επαγγελματοβιοτεχνων για την Δευτέρα 6 Μαΐου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook