Υδάτινες οάσεις δροσιάς χτισμένες σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου, αποτελούν αναμφισβήτητα τα πιο θεαματικά στοιχεία των ξενοδοχείων που τις φιλοξενούν.

Κολυμπήστε σε μερικές από τις πιο φαντασμαγορικές πισίνες, απολαμβάνοντας απόκρημνα φαράγγια, δασώδεις εκτάσεις ή την Καλντέρα της Σαντορίνης!

Ξενοδοχείο Gellért, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

\"\"

Κατασκευασμένα από το 1918, τα λουτρά του ξενοδοχείου Gellért στη Βουδαπέστη αναδεικνύουν την εικόνα της art nouveau χλιδής με τις μαρμάρινες κολώνες, τη θολωτή οροφή και τα περίτεχνα ψηφιδωτά.

Οι θερμές πηγές της περιοχής προσφέρουν ιαματικά λουτρά, που θεωρούνται θεραπευτικά για διάφορες παθήσεις, ενώ το spa του ξενοδοχείου διαθέτει φινλανδική σάουνα, αίθουσες μασάζ και μια εξωτερική πισίνα με θέα τις όχθες του Δούναβη.

Η ουγγρική κουλτούρα κολύμβησης χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή και εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις δραστήριες κοινωνικές τελετουργίες της Βουδαπέστης. Σήμερα, τα χαμάμ προσελκύουν από επιχειρηματίες, μέχρι ολόκληρες οικογένειες.

Ξενοδοχείο Ubud Hanging Gardens, Ουμπούντ, Μπάλι

\"\"

Εντυπωσιακές κυματιστές πισίνες χτισμένες η μια κάτω από την άλλη σχεδόν ακουμπούν τα δέντρα στο πυκνό δάσος του Μπάλι στο Ubud Hanging Gardens, ένα πολυτελές resort με 38 σουίτες.

Οι τοίχοι τους είναι χτισμένοι με ηφαιστειακή τέφρα και οι δυο πισίνες έχουν σχεδιαστεί ώστε να θυμίζουν τους ορυζώνες του κοντινού Payangan.

Μετά το μπάνιο σας, απολαύστε ένα δροσιστικό κοκτέιλ από το μπαρ Bukit Becik σε μια ξαπλώστρα δίπλα στο νερό ή να περιπλανηθείτε στους τροπικούς κήπους του ξενοδοχείου, που είναι διακοσμημένοι με υπέροχα δέντρα και λουλούδια.

Blue Lagoon, Grindavík, Ισλανδία

\"\"

Συνθέτοντας ένα πραγματικά απόκοσμο σκηνικό, το διάσημο Blue Lagoon, σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, όπου θα νιώσετε ότι κάνετε μια βουτιά στον Κρόνο.

Οι γαλακτώδεις, πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία πισίνες με θαλασσινό νερό, συναντούν σε μεγάλο βάθος ένα ηφαιστειακό μάγμα. Οι θερμοκρασίες φτάνουν κατά μέσο όρο τους 100 βαθμούς όλο το χρόνο, ενώ οι λουόμενοι απολαμβάνουν παγωμένα smoothies, ενώ μουλιάζουν στα ζεστά νερά, που κάνουν θαύματα στο δέρμα.

Η λευκή λάσπη διοξειδίου του πυριτίου ενεργεί επίσης ως απολεπιστικό και τα προϊόντα spa γίνονται από φύκια της λιμνοθάλασσας και μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί στη μπουτίκ του ξενοδοχείου.

Ξενοδοχείο Amangiri, Canyon Point, Γιούτα

\"\"

Το Amangiri, που σημαίνει «ειρηνικό βουνό» δεσπόζει σε 600 στρέμματα στο Canyon Point της νότια Γιούτα, κοντά στα σύνορα με την Αριζόνα. Το θέρετρο είναι κρυμμένο σε μια προστατευμένη κοιλάδα με εκπληκτική θέα στο Εθνικό Μνημείο Escalante.

Αυτή η πολυτελής όαση με τις 34 σουίτες βρίσκεται σε μια γαλήνια απομόνωση όλες τις εποχές του χρόνου.

Επίκεντρο του θέρετρου είναι η μοναδική πισίνα, στο μέσο της οποίας δεσπόζει ένας βράχος, ενώ το παραμυθένιο σκηνικό συμπληρώνουν τα υπαίθρια τζάκια, τα υδρομασάζ και τα king-size ανάκλιντρα, που αγκαλιάζονται από τους απόκρημνους βράχους του φαραγγιού. Το βράδυ είναι η ιδανική στιγμή για κολύμπι κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Ξενοδοχείο Alila Villas, Uluwatu, Μπάλι

\"\"

Σουίτες επενδεδυμένες με ξύλο, μοιάζουν να επιπλέουν στον αέρα στο Alila Villas Uluwatu. Το ξενοδοχείο, σκαρφαλωμένο 330 μέτρα πάνω από τη νότια ακτή του Μπαλί, έχει εκπληκτική θέα στον Ινδικό Ωκεανό και ακριβώς από κάτω βρίσκεται ένα από τα καλύτερα σημεία για σερφ στον κόσμο.

Οι 65 κομψές βίλες έχουν ιδιωτικές πισίνες γλυκού νερού, επίπεδες στέγες από ηφαιστειογενείς πέτρες και οροφές από μπαμπού, που επιτρέπουν στο θαλασσινό αεράκι να κυκλοφορεί στους χώρους.

Ξενοδοχείο Grace, Σαντορίνη, Ελλάδα

\"\"

Με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου, η πισίνα υπερχείλισης στο ξενοδοχείο Grace Santorini, στο ήσυχο και γραφικό Ημεροβίγλι, δεσπόζει πάνω από έναν κατάλευκο γκρεμό, προσφέροντας μαγευτική θέα στην Καλντέρα.

Κι ενώ για να φτάσετε στις περίφημες παραλίες με την ηφαιστειακή άμμο θα χρειαστεί να περπατήσετε σε δύσβατα μονοπάτια, αυτό το μινιμαλιστικό ξενοδοχείο με τα 21 δωμάτια είναι το ιδανικό μέρος για μια απογευματινή βουτιά, καθώς ο ήλιος θα δύει πάνω από τις Κυκλάδες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook