Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων (www.gsis.gr) πωλητών που προσδοκούν να αποκτήσουν δικαίωμα ωφελούμενου στο ποσό που διατίθενται ως κοινωνικό μέρισμα ενώ, ταυτόχρονα, οι λογαριασμοί όσων υπήρξε επιτυχής έκβαση αίτησης (έγκριση), μέχρι τις 30 Απριλίου, αναμένεται να πιστωθούν στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε. 

Συγκεκριμένα, για να καταστεί κάποιος δικαιούχος, βάση των δεδομένων που ισχύουν, χρειάζεται να πληροί συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και στοιχεία ακίνητης περιουσίας (Δείτε εδώ). 

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι αναφορές που φτάνουν, στο Flashnews.gr, από πολίτες οι οποίοι εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις και δυσαρέσκεια για τον αποκλεισμό τους από την εν λόγω διαδικασία. 

Οι ίδιοι, αναφέρουν ότι η εξαίρεση και απόρριψη τους, με το επιχείρημα ότι φαίνονται ως φιλοξενούμενοι – τρίτων προσώπων - στη δήλωση τους, αποτελεί ένα είδος «κοινωνικής αδικίας» αφού το εισόδημα τους είναι αρκετά χαμηλό και ούτε ακίνητη περιουσία έχουν στην ιδιοκτησία τους. 

Μάλιστα, τονίζουν ότι η φιλοξενία τους, κυρίως από οικεία (συγγενείς) πρόσωπα, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν διαθέτουν δική τους στέγη και ότι βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. 

Ακόμα, ζητούν από τους υπεύθυνους του αρμόδιου υπουργείου να υπάρξει ειδική μέριμνα και ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν, και τα άτομα αυτής της κατηγορίας, στους δικαιούχους του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης με το κοινωνικό μέρισμα. 

Flashnews.gr / Γιώργος Σαριδάκης