Δικογραφία σε βάρος δυο Τρικαλινών για εκβίαση σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία ότι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών ζήτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό, για να αποκαλύψει σε υποψήφια τα θέματα των εξετάσεων απόκτησης πτυχίου Αγγλικών.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, που διατηρεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών, επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του τα θέματα των εξετάσεων που θα διενεργηθούν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου. Ισχυρίστηκε ότι τα απέσπασε ο δεύτερος κατηγορούμενος, αφού πρώτα διέρρηξε τους κωδικούς ασφαλείας της ιστοσελίδας Πανεπιστημίου του εξωτερικού, που είναι αρμόδιο για τον ορισμό των θεμάτων στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ζήτησε εκβιαστικά από την καταγγέλλουσα το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να της στείλει τα θέματα και να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη διεξαγωγή και στην αξιοπιστία των εξετάσεων. Η καταγγέλλουσα απέστειλε το ποσό των 1.500 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του δεύτερου Τρικαλινού και παράλληλα έλαβε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα επίμαχα θέματα.

Η καταγγελία διερευνήθηκε ψηφιακά και οι φερόμενοι ως δράστες εντοπίσθηκαν στην περιοχή των Τρικάλων, όπου μετά από ενημέρωση της Εισαγγελίας κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην πόλη και διενήργησε έρευνες στις οικίες τους, από όπου κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα υποβληθούν στην Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση.

Εν τω μεταξύ, όπως αποδείχθηκε οι καταγγελλόμενοι για να επιτύχουν τον σκοπό της εκβίασης, απέστειλαν θέματα τα οποία είχαν δοθεί σε εξετάσεις από το πανεπιστήμιο του εξωτερικού το 2009. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέστειλε μέσω Εuropol σχετική αναφορά, για να διερευνηθεί η ιστοσελίδα καθώς και τα υπολογιστικά συστήματα του ξένου Πανεπιστημίου.

zougla.gr, trikalanews.gr