Άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η πολυαναμενόμενη δίκη του 26χρονου κατηγορούμενου Βαγγέλη Στεφανάκη για την ανθρωποκτονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, με το κατηγορητήριο να κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό του θύματος.

Ο 26χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας πως «τη χτύπησα, αλλά όχι έτσι όπως με κατηγορούν. Τη χαστούκισα, αλλά όχι επανειλημμένα, ήταν ατύχημα». 

Η δεύτερη κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία είναι η 32χρονη αδελφή του θύματος. Κατά το κατηγορητήριο, είπε ψέματα στις αρχές, προκειμένου να καλύψει τον πρώτο κατηγορούμενο, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, παράλληλα με την αδελφή της. Εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, Θάνο Πλεύρη, όμως το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη εμφάνισή της για τη διακρίβωση της αλήθειας, μετά από αίτημα της εισαγγελέως.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο πατέρας του θύματος και της δεύτερης κατηγορούμενης, ο οποίος ήταν συντετριμμένος: «Ποτέ δεν πίστευα ότι η μια μου κόρη θα έκανε κακό στην άλλη, αλλά πρόεκυψαν στοιχεία που έδειξαν ότι η Μαριαλένα προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια για να καλύψει τον Στεφανάκη».

Όπως κατέθεσε ο πατέρας, το βίαιο επεισόδιο που κόστισε τη ζωή της 23χρονης δεν ήταν η πρώτη επίθεση του κατηγορουμένου σε βάρος της κόρης του:

«Τον τελευταίο καιρό, η Φαίη μου είχε πει ότι την είχε χτυπήσει μια φορά στο αυτί της και μετά την είχε μεταφέρει στο κέντρο υγείας στα Σπάτα. Την είδα που πονούσε, τη ρώτησα κι έτσι μου διηγήθηκε το περιστατικό. Την είχε χτυπήσει άλλες δύο φορές. Αποκλείεται ο θάνατος της Φαίης να ήταν ατύχημα και να πέσει κάποιος κάτω, δεν μπορεί να αποκτήσει αυτά τα χτυπήματα. Ο γιατρός της εντατικής μου είπε ότι τα χτυπήματα είχαν σκοπό να επιφέρουν τον θάνατο».

Το τελευταίο δεκαήμερο πριν τον θάνατό της, η Φαίη είπε ότι ο Στεφανάκης είχε σχέση με την αδελφή της. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης είχαν σχέση στο παρελθόν, πριν εκείνος γίνει ζευγάρι με τη Φαίη, προφανώς κατά τη διάρκεια του γάμου της. Η Μαριαλένα μου είπε ότι αναγκάστηκε να πει ψέματα στην πρώτη της κατάθεση, γιατί την απειλούσε ο Στεφανάκης, ότι θα της κάνει κακό, σε αυτήν και την οικογένειά της. Πάντως, η Μαριαλένα μετά τον θάνατο της Φαίης, δεν έδειξε ιδιαίτερη συμπαράσταση. Την ημέρα του μνημοσύνου είχε πάει σε καλλιστεία σκύλων. Δεν μιλάω πλέον μαζί της, ξέρω ότι συνεχίζει τη ζωή της κανονικά».

Εξερχόμενος από το δικαστήριο, ο πατέρας της Φαίης δήλωσε εμφανώς καταβεβλημένος πως «δεν θέλουμε τίποτα άλλο, εκτός από δικαιοσύνη».

newpost.gr/Έλενα Σιάνου