Σε μια νέα φάση έχουν μπει οι έρευνες για το χαμένο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυουργός της Αυστραλίας.

Με δεδομένο ότι έχουν περάσει δύο μήνες και δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν εκ νέου ακόμα και τα δεδομένα των δορυφόρων από τα οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Boeing συνετρίβη στον νότιο Ινδικό.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία αξιωματούχων της Μαλαισίας και της Κίνας, ο Γουόρεν Τρας εξήγησε: «Θα είναι κάτι σαν μελέτη όλων των δεδομένων που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα. Θα δούμε και πάλι τα στοιχεία των δορυφόρων, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα ερμηνεύσαμε σωστά» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Οι έρευνες στην επιφάνεια του Ινδικού έχουν πλέον σταματήσει και τα δεκάδες πλοία που είχαν αναπτυχθεί στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Περθ, επέστρεψαν στις βάσεις τους.

Ουσιαστικά το μόνο σκάφος που συνεχίζει την έρευνα να λυθεί το μυστήριο είναι το ρομποτικό, το οποίο σαρώνει τον βυθό του Ινδικού, επιχειρώντας να εντοπίσει τα μαύρα κουτιά.

Ο Τρας είπε ακόμα ότι τα σκάφη κάλυψαν μια έκταση 4.638.370 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ πραγματοποιήθηκαν 334 πτήσεις συνολικής διάρκειας 3.137 ωρών. «Δυστυχώς όλη αυτή η προσπάθεια δεν είχε το παραμικρό αποτέλεσμα» τόνισε.

«Είχαμε την πεποίθηση ότι η βάση των πληροφοριών μας ήταν σωστή για την περιοχή που εξετάζαμε, ωστόσο, στην πράξη αυτή η πεποίθηση δεν μεταφράστηκε στο να εντοπίσουμε το αεροσκάφος» τόνισε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook