Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών αναγορεύει τον Bernard Vernier, Oμότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Lyon II, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος την Τετάρτη 7 Μαΐου και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο Δ3-7Α, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, στο Ρέθυμνο.

Η αναγόρευση του τιμωμένου θα γίνει από τον Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Βασίλειο Καρδάση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με τίτλο: «Αστάθεια και Γονιμότητα της Εθνογραφικής Έρευνας ». Η ομιλία του τιμώμενου θα είναι στα Ελληνικά.

Στο τέλος της τελετής θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των “Dauloute”.

Bιογραφικό Σημείωμα

O Bernard Vernier είναι Γάλλος Κοινωνιολόγος και Ανθρωπολόγος και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Lyon II. Ήταν μαθητής του Pierre Bourdieu.

O Bernard Vernier διεξήγαγε τις έρευνές του για τις οικογενειακές δομές κυρίως στην αγροτική Ελλάδα αλλά και την Τυνησία, Νιγηρία και Γαλλία.

Τα 35 χρόνια διεθνώς επιστημονικής παρουσίας του παρήγαγαν ένα μεγάλο επιστημονικό έργο εμπειρικής και θεωρητικής έρευνας το οποίο μεταφραζόμενο σε διάφορες χώρες του κόσμου ενέπνευσε σημαντικό αριθμό ερευνητών σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook