Μπροστά σε ένα άκρως νεανικό κοινό βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Κρήτη, Πρώτη Δύναμη» κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, δίνοντας του την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του πλέον ζωντανού κυττάρου της κοινωνίας μας, της νεολαίας.

Ο κ. Βαμιεδάκης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τους στόχους που έχουν ήδη τεθεί από τον ίδιο και φυσικά από την Περιφέρεια Κρήτης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού, μέσα από την επιμήκυνση της σεζόν.

«Είναι δεδομένο πως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι μονόδρομος, ειδικά για μια περιφέρεια όπως είναι η Κρήτη που έχει πολλά περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα ανεκμετάλλευτα, μέχρι σήμερα. «Κλειδί» για να πετύχουμε λοιπόν είναι η αξιοποίηση του πλούτου και των δυνατοτήτων της Κρήτης, με την ταυτόχρονη στροφή σε εναλλακτικές μορφές Τουρισμού και την προσέγγιση τουριστών, με σκοπό την επίσκεψη τους στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», ανέφερε ο κ. Βαμιεδάκης τονίζοντας πως μέσα από αυτό τον τρόπο θα υπάρξει τόνωση της οικονομίας σε τουριστικές περιοχές όπως η Αμμουδάρα και θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης στους νέους ανθρώπους και τα κίνητρα που έχουν εκείνοι για να αγωνιστούν από τον τόπο τους με σκοπό να δημιουργήσουν και να ανατρέψουν τα σημερινά δύσκολα δεδομένα, που έχει φέρει η οικονομική κρίση.

“Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης και των τοπικών φορέων είναι με συγκεκριμένες δράσεις, μέσα από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και τα κονδύλια που εξασφαλίζονται να δοθούν τα απαραίτητα εφόδια και η στήριξη που χρειάζονται οι νέοι στις μέρες μας προκειμένου να κάνουν πράξη τα όνειρα και τα επιχειρηματικά σχέδια τους», επισήμανε ο κ. Βαμιεδάκης.

Παράλληλα ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη στάθηκε στην ανάγκη για τη στήριξη της νεολαίας και των δραστηριοτήτων που μπορούν αφενός να κρατήσουν «ζωντανό» το ενδιαφέρον τους, αφετέρου να συμβάλλουν στην παραμονή της νεολαίας στα χωριά.

Ο κ. Βαμιεδάκης ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα του αθλητικού σωματείου της Δαμάστας, που, μέσα από τις αδιαμφισβήτητες δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει, όπως- δυστυχώς- κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, καταφέρνει να επιτυγχάνει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να δίνει διέξοδο στους νέους και να τους προτρέπει προς την ενασχόληση με τον αθλητισμό.

«Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει στο μέλλον κάθε προσπάθεια που γίνεται από τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, με έμπρακτο και ουσιαστικό τρόπο, ενισχύοντας τον αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται, ζωντανές και ενεργές», κατέληξε ο κ. Βαμιεδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook