Η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση σε μεγάλη επιχείρηση του Δημοσίου υπεγράφη ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και τους εργαζόμενους και όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού προβλέπει περικοπή των αποδοχών κατά 14% για την περίοδο 2011 – 2013 καθώς και αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7,5 στις 8 ώρες ημερησίως. Διευκρινίζεται ότι η σύμβαση αφορά στους 240 εργαζόμενους που απασχολούνται στη μητρική εταιρεία, ενώ οι υπόλοιποι περίπου 700 υπάλληλοι της «ΟΠΑΠ Υπηρεσίες» απασχολούνται με άλλο καθεστώς.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένει και τυπικά τις επόμενες ημέρες την αιτιολογική έκθεση, που σύμφωνα με το νόμο Κατσέλη υποχρεούνται να υποβάλλουν στο ΣΕΠΕ όσες επιχειρήσεις συνάπτουν επιχειρησιακές συμβάσεις. H κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τις περικοπές του διοικητικού κόστους και τα σχέδια για μεγάλες εξαγορές, εντάσσεται στις ενέργειες που δρομολογεί η διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να προετοιμαστεί για την επικείμενη επόμενη μετοχοποίησή της.

Ηδη, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ότι η κυβέρνηση προσέλαβε την Deutsche Bank και την Εθνική Τράπεζα ως συμβούλους για την επέκταση της σύμβασης του Δημοσίου με τον ΟΠΑΠ αλλά και τη διερεύνηση της πώλησης ποσοστού του.

Πρώτο τρίμηνο
Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα, στις 23 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τριμήνου της εισηγμένης, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών θα κινηθούν πτωτικά.

Ειδικότερα, πτώση κερδών κοντά στο 16% αναμένεται να εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη α\’ τριμήνου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις δέκα αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Η μείωση κερδών αποδίδεται στις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, αλλά και στα λιγότερα αθλητικά γεγονότα.

Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού αναμένεται να διαμορφωθούν στα 161,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, ενώ ο κύκλος εργασιών του α\’ τριμήνου αναμένεται μειωμένος κατά 14,7%, στα 1,17 δισ. ευρώ.

Ολόκληρο το 2011 αναμένεται να είναι δύσκολη χρονιά, ωστόσο σημειώνεται ότι η καλή πορεία των monitor games, που ξεκίνησαν το Μάρτιο στα πρακτορεία, μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις από την έλλειψη μεγάλου αθλητικού γεγονότος, όπως στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το live betting -ο ζωντανός στοιχηματισμός κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών- του ΟΠΑΠ θα ξεκινήσει άμεσα πιλοτικά και από το Σεπτέμβριο αναμένεται να συνεισφέρει στα έσοδα της εταιρείας, αλλά και να φέρει πρόσθετο κόσμο στα πρακτορεία και να δώσει περαιτέρω ώθηση στο στοίχημα.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook