Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 33 ακόμα συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση της PROTON BANK.

Μεταξύ αυτών οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος. Με βούλευμα 695/2014 του συμβουλίου εφετών παραπέμπονται μεταξύ άλλων για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και απιστία.

Με το ίδιο βούλευμα απαλάσσονται όλων των κατηγοριών οι Δημήτρης Μπίθαρης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Χ. Ζάντα και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας. Για επιμέρους πράξεις απαλάσσονται οι Παναγιώτης Δαμιλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφωνας Κολίντζας.

Οι δικαστές απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους για όσους έχουν προφυλακιστεί, ενω διατηρεί τους όρους σε όσους επιβλήθηκαν μετά την απολογία τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ορισμένους κατηγορούμενους. Ο εισαγγελέας Π. Καψιμάλης είχε προτείνει να επιβληθεί εγγύηση «μαμούθ» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Οι δικαστές απορρίπτουν επίσης και αιτήματα κατηγορουμένων για αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους.

Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις από την PROTON BANK την περίοδο που στο τιμόνι της τράπεζας ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα επισφαλή δάνεια που αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξαν σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook