​Για γαρίδες βρήκαν στα ανοιχτά του Κόλπου του Μεξικού κάποιοι ψαράδες και τελικά στα δίχτυα τους πιάστηκε ένας προϊστορικός καρχαρίας, ένα από τα πιο σπάνια είδη που έχει δει ποτέ άνθρωπος.

Ο περίεργος καρχαρίας ψαρεύτηκε στο Key West της Φλόριντα, έχει μήκος 5,5 μέτρα και ένα μακρύ ρύγχος για να κρύβει τα δόντια του για να μπορεί να πιάνει πιο εύκολα το θήραμά του.

Το συγκεκριμένο είδος καρχαρίας συνήθως κολυμπά σε βαθιά νερά στην Ιαπωνία ή στον Περσικό Κόλπο και είναι τόσο σπάνιο, που είναι ο πρώτος που είδαν οι ψαράδες εδώ και δέκα χρόνια.

Να φανταστείτε ότι ερευνητές έχουν γράψει μέχρι και βιβλίο για το συγκεκριμένο είδος καρχαρία, εκπρόσωπος του οποίου είχε πιαστεί πριν από πάρα πολύ καιρό.

Οι τυχεροί ψαράδες σοκαρισμένοι είδαν τον τεράστιο, ροζ καρχαρία ανάμεσα στην ψαριά τους και όπως είπαν δεν ήξεραν ούτε και οι ίδιοι τι ήταν.

Μάλιστα τα δόντια του ήταν τόσο κοφτερά που φοβόντουσαν να πάρουν το μέτρο και να μετρήσουν το άνοιγμα του στόματός του.

Πάντως προς μεγάλη απογοήτευση των επιστημόνων, οι ψαράδες έβγαλαν μια φωτογραφία του καρχαρία και τον πέταξαν πάλι στην θάλασσα.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook