Περιοδεία στην επαρχία του Σελίνου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Νταγκουνάκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και τον Αλέκο Μαρινάκη υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Αλέκος Μαρινάκης κατήγγειλε την ερημοποίηση της επαρχίας Σελίνου αναφέροντας ότι: «αποτελεί προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής της ΕΕ στον αγροτικό τομέα που έχει οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων επαρχίας στα όρια της επιβίωσής τους, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να εγκαταλείψουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Ακόμα και όσοι παραμένουν στην περιοχή εναλλάσσονται ανάμεσα στην εποχική απασχόληση και την ανεργία, ενώ την ίδια ώρα στερούνται και την τελευταία σταγόνα κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και βασικών υποδομών σε δρόμους, σχολεία, αθλητισμό και πολιτισμό.»

Ο Γιώργος Νταγκουνάκης αναφέρθηκε στη μείωση της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών που θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της «Νέας ΚΑΠ» της ΕΕ, για το 2014-2020 και δίνει άλλο ένα χτύπημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Όπως τόνισε «ήδη, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι μετά τα χαράτσια, τις αυξήσεις σε ΔΕΗ, πετρέλαιο, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ, γεωτρήσεις, στα αγροτοεφόδια και την άγρια φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ κλπ, οδηγούνται στην παραπέρα μείωση του πενιχρού εισοδήματός τους, ώστε άμεσα και βίαια να οδηγηθούν στο ξεκλήρισμα, για όσους έχουν απομείνει! Έτσι εξυπηρετείται και υλοποιείται πιο γρήγορα ο στόχος της νέας ΚΑΠ 2014-2020, για να κυριαρχήσει η μεγάλη καπιταλιστική αγροτική εκμετάλλευση.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι του Σελίνου χρειάζεται να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, γιατί έχουν αρκετή πείρα πλέον από τις πολιτικές της ΕΕ, των κομμάτων που τις εφαρμόζουν και αυτών που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ΚΑΠ. Πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου αυτές οι πολιτικές και να καταδικαστούν στην κάλπη η ΕΕ και τα κόμματα που εφαρμόζουν ή πίνουν νερό στο όνομά της.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ δεν κρυβόμαστε, δεν μεταμφιεζόμαστε, δεν ψευδόμαστε. Δείχνοντας, παντού και πάντα, το πραγματικό μας πρόσωπο, λέγοντας «την πάσα αλήθεια», ζητάμε την ψήφο το λαού. Εμείς είμαστε, πραγματικά, ανεξάρτητοι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα. Ταυτόχρονα, είμαστε, διά λόγου και πράξης, εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα. Γι\’ αυτά και μόνο αυτά έχουμε ταχθεί να παλεύουμε.
Ψήφο, λοιπόν, στους υποψήφιους του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παντού. Για την Περιφέρεια, τους Δήμους και για την Ευρωβουλή. Γιατί μόνο αυτή η ψήφος πιάνει τόπο.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook