Μια "αεροπορική καταστροφή" αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες.

Όλα έγιναν όταν αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τα προάστια της πόλης.

Αυτό καταγγέλλουν ένωση κατοίκων, τονίζοντας συγχρόνως ότι πολλοί πολίτες εμφανίζονται εξοργισμένοι επειδή ο αριθμός των αεροπλάνων που πετούν πάνω από την πρωτεύουσα αυξάνεται διαρκώς.

"Ένα Μπόινγκ 747-400 της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας My Cargo Magna κόντεψε να προκαλέσει αεροπορική καταστροφή λόγω λανθασμένης απογείωσης και επειδή πέταξε πάνω από τα προάστια Στέρεμπεεκ, Ουζεμπέεκ-Όπεμ, Κρενέμ και Βολίβ-Σεν-Πιερ σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων", σύμφωνα με την Βελγική Ένωση για τις αεροπορικές οχλήσεις (UBCNA).

Το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 23:55 τοπική ώρα από τον μικρό διάδρομο του αεροδρομίου, "μέσα σε απερίγραπτο, εκκωφαντικό θόρυβο" και δεν κατάφερε να πάρει αρκετό ύψος, εξήγησε η UBCNA.

Ο επικεφαλής της Ένωσης και δήμαρχος του Ουζεμπέεκ-Όπεμ, Φρεντερίκ Πετί προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της τουρκικής εταιρείας και εναντίον της υπηρεσίας εναέριου ελέγχου του Βελγίου, της Belgocontrol, για "μη τήρηση των κανόνων και έκθεση σε κίνδυνο της ζωής" των κατοίκων.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μελκιόρ Ουατελέ ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα για τους λόγους που επιτράπηκε η απογείωση του αεροσκάφους λίγο πριν από τα μεσάνυχτα δεδομένου ότι αυτού του είδους τα αεροπλάνα, επειδή είναι πολύ θορυβώδη, απαγορεύεται να απογειώνονται από τις 23:00 μέχρι τις 6:00 το πρωί.

news247.gr