Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειαρχης Μ. Θραψανιώτης & οι περιφερειακοί σύμβουλοι , Μ. Βάρδα ,Δ. Γιαννίδης ,Χ. Δραγασάκης , Χ. Παπαδάκης το πρωί του Σαββάτου 3/5/14 επισκέφθηκαν την Λαϊκη αγορά στην Ιεράπετρα .

Περιόδευσαν στη Λαική αγορά και συνομίλησαν με παραγωγούς-πωλητές και πολίτες της περιοχής. Επεσήμαναν δε ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την προώθηση των καταστροφικών της μέτρων και με το πρόσχημα μιας δήθεν εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης, αυταρχικά και χωρίς να γίνει καμία διαβούλευση «χτυπά» τώρα και τις λαϊκές αγορές αποκλειστικά όμως προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και όχι προς όφελος των καταναλωτών.

Με τις ρυθμίσεις που προωθεί στο χώρο των λαϊκών αγορών προχωρά στον περιορισμό τους με απώτερο στόχο τη διάλυσή τους ενώ θα πληγούν και οι 50.000 οικογένειες που ζουν από το επάγγελμα αυτό.

Τασσόμαστε στη στήριξη του θεσμού των λαϊκών αγορών με κανόνες απόλυτης διαφάνειας και αναβάθμισής τους προς όφελος τόσο του παραγωγού όσο και του καταναλωτή.»

Στις 4,30μμ συμμετείχαν στο Συνέδριο για την <<«Προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος: Προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού όγκου της Θρυπτής»

Κατά την αντίληψη μας ο Περιφερειακός σχεδιασμός θα πρέπει να διαμορφώνει τις βασικές κατευθύνσεις για τη χωρική ανάπτυξη της Περιφέρειας δίνοντας έμφαση:

• στην προστασία και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, στην διατήρηση και ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ολοκληρωμένη και συνετή διαχείριση των φυσικών πόρων.

• στην προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης (γεωγραφικών, φυσικών κ.ά.)

• στην ενίσχυση της αειφόρου και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης

• στην διαπίστωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστικών κέντρων.

• στην εξασφάλιση ισόρροπης σχέσης μεταξύ του αστικού, περιαστικού και αγροτικού χώρου και στην προστασία και διατήρηση του χαρακτήρα κάθε χωρικής κατηγορίας

• στη στήριξη των περιοχών που παρουσιάζουν προβλήματα αναπτυξιακής υστέρησης, έντονων κοινωνικών ανισοτήτων και περιβαλλοντικής υποβάθμισης

• στην ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, στη διαπίστωση των υφιστάμενων κοινωνικών και οικονομικών ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την αντιμετώπισή τους.

Κατόπιν επισκέφθηκαν την Ανατολή-Μάλες- Μύθους –Μύρτος μοίρασαν εκλογικό υλικό και συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους .

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/5/14

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειαρχης Μ. Θραψανιώτης & οι περιφερειακοί σύμβουλοι , Μ Αβραμάκης, Μ. Μαρής , Μ. Βάρδα το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκαν την Νεάπολη, τη Βουλισμένη, τη Λατσίδα το Χουμεριάκο, τις Βρύσσες και τις Λίμνες.

Οι Υποψήφιοι και τα μέλη των κλιμακίων συζήτησαν με τους κατοίκους το πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης και διένειμαν φυλλάδιο με τους βασικούς άξονές του.

Επίσης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Μ. Θραψανιώτης με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης συνεχίζουν τις περιοδείες και τις εξορμήσεις τους στο νομό μας.

Σήμερα, Δευτέρα 5/5/2014, το απόγευμα θα επισκεφθούν το Καλό Χωριό – Πρίνα και χωριά της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook