Ψήφισμα-καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τα γεγονότα στην Ουκρανία:

\”Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταδικάζει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο και εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το νέο ναζιστικό ολοκαύτωμα, με τον εμπρησμό του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό της Ουκρανίας και τη στυγνή δολοφονία των 42 εργαζομένων/διαδηλωτών από νεοναζιστικές ομάδες με τη στήριξη της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου και τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών.

Η Ε.Ε. επιτρέπει και χρησιμοποιεί για τα συμφέροντά της και για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της με τη Ρωσία στην περιοχή, τα πιο ακραία φασιστικά, νεοναζιστικά και εθνικιστικά στοιχεία της Ουκρανίας σε βάρος του λαού και των εργαζομένων της χώρας. Δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο καταργώντας για άλλη μια φορά κάθε αυταπάτη ότι μπορεί να είναι η Ευρώπη των λαών.

Είναι και παραμένει δύναμη υπεράσπισης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, του κεφαλαίου και των μονοπωλίων και δε διστάζει να μακελέψει λαούς και εργαζόμενους για να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους, εξάλλου και για αυτό δημιουργήθηκε.

Στο έγκλημα που συντελείται στην Ουκρανία σε βάρος του ουκρανικού λαού, οι ευθύνες της ελληνικής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που αυτό το διάστημα έχει και την προεδρεία της Ε.Ε. και από τη πρώτη στιγμή έσπευσε να στηρίξει την διορισμένη πραξικοπηματικά ακροδεξιά κυβέρνηση του Κιέβου, είναι τεράστιες.

Οι εξελίξεις είναι σοβαρές, πυκνώνουν τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου, με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές στη περιοχή και κανένας μας δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Κρήτης να εκφράσουμε την διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας για αυτοδιάθεση, μακριά από ιμπεριαλιστές προστάτες και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους να αποτραπεί ο εμφύλιος πόλεμος και να προστατευθούν τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Σας καλούμε να απαιτήσουμε να μη συμμετέχει η χώρα μας σε επεμβάσεις στο πλευρό των ιμπεριαλιστών, ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.

Να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το ρόλο που παίζουν οι νεοναζιστικές φασιστικές οργανώσεις σε βάρος των λαών, απομονώνοντας και καταδικάζοντας κάθε εγχώριο νεοναζιστικό-φασιστικό στοιχείο στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις εκλογές.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook