Ξέρετε, πολλές φορές σκέφτηκα την περίοδο αυτή της εκλογικής διαδικασίας αν άξιζε τον κόπο η προσπάθεια αυτή. Αλλά όσο περνά ο καιρός πείθομαι ακόμη περισσότερο ότι επιβάλλεται να είμαι σ αυτόν τον αγώνα.
Η πορεία μου στην αυτοδιοίκηση ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια όταν είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του νεοσύστατου Δήμου Μαλεβιζίου.

Με αφορμή τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβα στην πορεία, είτε ως αντιδήμαρχος είτε ως πρόεδρος οργανισμού κοινωνικων δομών του Δήμου Μαλεβιζίου, ξεκίνησα ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα δύσκολο ταξίδι. Και λέω δύσκολο γιατί η αυτοδιοίκηση την εποχή της κρίσης είναι ένα από τα πρώτα θύματα, καθώς έχουν περικοπεί δραστικά οι χρηματοδοτήσεις του κεντρικού Κράτους τη στιγμή που ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι αυτός που πρέπει να είναι διπλά στον δοκιμαζόμενο πολίτη.

Σε αυτό το ταξίδι λοιπόν, το αν πέτυχα ή όχι δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι αποτελεσματικός και χρήσιμος, πράγμα το οποίο φιλοδοξώ να κάνω και σ αυτή τη νέα μου προσπάθεια εφόσον εκλεγώ στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η απόφασή μου να επιστρατευτώ στο πλευρό του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη ήταν κάτι που δεν με προβλημάτισε καθόλου. Ένας άνθρωπος αυτοδιοικητικός και έντιμος που έχει την μοναδική ικανότητα να παντρεύει τον ρομαντισμό που χρειάζεται η πολιτική, με την τέχνη του εφικτού και της πραγματικότητας, πράγμα σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα.

Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ένας νέος θεσμός για την Ελλάδα, παρότι ξεκίνησε σε μια δύσκολη εποχή, ο Σταύρος απέδειξε ότι μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου.

Η Κρήτη όπου γεννήθηκε ο πολιτισμός της Ευρώπης και μέχρι και την πρόσφατη ιστορία της αναδεικνύει σημαντικές προσωπικότητες, ακόμη και με παγκόσμια εμβέλεια, διαθέτει χαρίσματα όπως την πλεονεκτική της θέση, τον φυσικό πλούτο και το φυσικό της κάλλος μα ιδίως την μοναδική ψυχή των ανθρώπων της, κάτι που προκαλεί δέος και επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται ως ιερό καθήκον η συμμετοχή στη διοίκηση και στην τύχη της.

Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη που συνάντησε η γενιά μου και η συμμετοχή στον πολιτικό στίβο αποτελεί όσο ποτέ πρόκληση και έκθεση .Σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, η παρουσία των νέων ανθρώπων με τη δυναμική να ονειρεύονται αποτελεί ελπίδα καθώς και απαραίτητη προϋπόθεση για ανανέωση.

Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση τα τριάμιση χρόνια που πέρασαν απέδειξε σε όλους ότι η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία. Τα εκατοντάδες έργα που αυτήν την ώρα που μιλάμε φέρουν την σφραγίδα Σταύρος Αρναουτάκης είναι η εγγύηση για την επιτυχία αλλά και για τον σχεδιασμό εφεξής. Τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί αλλά και η νέα πρόκληση των καιρών που δεν είναι άλλη από την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας είναι στις προτεραιότητες του συνδυασμού μας «Κρήτη Πρώτη Δύναμη».

Δεν μπορούμε σήμερα να μιλάμε για αυτά που έχουν ξεπεραστεί. Οι αοριστίες και γενικότητες που ακούγονται από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν μπορεί να είναι απάντηση στις ανάγκες που δημιουργούνται.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη τώρα όσο ποτέ την εξωστρέφεια, την προβολή, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που θα τον καθιστούν σημαντικό ανταγωνιστή στην ανάπτυξη που επιβάλλεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας κοιτάζω στα μάτια και να σας δηλώσω υπεύθυνα ότι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια η Κρήτη ως πρώτη δύναμη να πρωταγωνιστεί ως μοντέλο ανάπτυξης και να σταθεί όρθια στη δίνη της κρίσης που ζούμε.

Γιατί εμείς είμαστε Κρητικοί ποτέ δεν περιμέναμε να μας σώσουν οι άλλοι.
Και θα κλείσω με την αγαπημένη μαντινάδα του μεγάλου Καζαντζακη:

«Σαν την λογιάσεις τη δουλειά, όρτσα και μη φοβάσαι
Αμόλησε τη νιότη σου και μην την ελυπάσαι»

Κώστας Φασουλάκης
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
Με τον συνδυασμό ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
Του Σταύρου Αρναουτάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook