\”Είναι δέσμευση, ότι οι νέοι άνθρωποι θα είναι παρόντες την επόμενη μέρα σε θέσεις ευθύνης στη νέα δημοτική αρχή\”, δηλωσε ο Άρης Παπαδογιάννης σε συγκέντρωση του δικτύου υποστηρικτών του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Χανίων με τον συνδυασμό \’100/5 \’ Πέτρου Χατζησταύρου.

Στη συνάντηση που έγινε στο κατάμεστο καφέ της πολης, δόθηκε η ευκαιρία στους παρόντες να συνομιλήσουν με τον υποψήφιο δήμαρχο και να θέσουν τους προβληματισμούς τους για τα θέματα που τους απασχολούν σε σχέση με την καθημερινότητα τους στο δήμο Χανίων.

\"\"

\"\"

Από τη μεριά του ο Πέτρος Χατζησταύρος δήλωσε οτι η επιλογή του να είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Άρη Παπαδογιάννη, αποδείχθηκε απόλυτα σωστή, μια και ο συνδυασμός αποτελεί τη μόνη αυτοδιοικητική λύση για την πόλη των Χανίων. \”Με φρέσκες ιδέες και όχι καινούργιες με παλιά υλικά -όπως πρεσβεύουν κάποιοι άλλοι- προσπαθούμε να δώσουμε στην πόλη μας τη θέση που της αξίζει στην Ανατολική Μεσόγειο\” επεσήμανε ο κ. Χατζησταύρος, ο οποίος μίλησε για τους στόχους του στο Flashnews.gr

Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή νέων ανθρώπων στα κοινά και πόσο αυτή η συμμετοχή μπορεί να εγγυηθεί την ουσιαστική ανανέωση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων;

Το σημαντικότερο δεν έχει να κάνει με το αν είσαι νέος άνθρωπος και θέλεις να ασχοληθείς με την αυτοδιοίκηση. Το σημαντικότερο είναι να έχεις γνώθι σαυτόν και να πιστεύεις ότι μπορείς να προσφέρεις από οποιαδήποτε θέση ευθύνης. Έχουμε βαρεθεί να λέμε ότι οι νέοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση και στην ουσία να μην είναι τίποτα άλλο παρά γλάστρες για συνδυασμούς και υποψηφίους οι οποίοι τους επιλέγουν μόνο για μικροπολιτικούς σκοπούς, για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια τους αφήνουν μέσα σε ένα \”συρτάρι να σκουριάσουν\”. Το ίδιο έγινε και με τον προηγούμενο συνδυασμό του νυν δημάρχου, με τον οποίο είχα κατέβει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να αλλάξω αυτοδιοικητικό συνδυασμό και να ασχοληθώ ξανά από την αρχή με το συνδυασμό του Άρη Παπαδογιάννη, που αν μη τι άλλο έχει δείξει εμπράκτως ότι είναι ένας άνθρωπος νέος με φρέσκες ιδέες, ο οποίος δίνει πάνω από όλα κίνητρα και θέσεις ευθύνης σε νέους ανθρωπους.


Με δεδομένη την επαγγελματική σας ιδιότητα, αυτή του πολιτικού μηχανικού, κτηματομεσίτη και ιδρυτή εταιρείας, σε ένα τομέα που τα τελευταία χρόνια πλήττεται, πώς πιστεύετε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία σας
;

Ένας από τους άξονες στους οποίους θέλουμε να διαφοροποιηθούμε ως νέα δημοτική αρχή είναι ότι μέσα στο ψηφοδέλτιό μας υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν σταδιοδρομήσει ο καθένας στο χώρο του και άνθρωποι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας την προσωπική τους επιχείρηση με όποιο ρίσκο και άγχος. Συνεπώς θεωρώ ότι το να είσαι ένας αρκετά επιτυχημένος άνθρωπος στο χώρο σου αν μη τι άλλο αυτό είναι ένα καλό πρόκριμα και μια εγγύση ότι θα μπορείς να ανταποκριθείς στις ευθύνες και τα βάρη που έχει η διοίκηση ενός δήμου 110.000 κατοίκων.

Από τις επαφές και την επικοινωνία σας με τους πολίτες, εισπράττετε τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους. Ποιά ζητήματα πιστεύετε ότι θα πρέπει να ιεραρχηθούν ψηλά στην ατζέντα του συνδυασμού στην περίπτωση που αναδειχθεί μέσα από την κάλπη σε νέα δημοτική αρχή.

Λόγω και της δικής μου ιδιότητας και ως παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής που έχει να κάνει με θέματα της καθημερινότητας του πολίτη, γίνομαι αποδέκτης των αγωνιών του κόσμου. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μαζέψει ένα πολύ μεγάλο αριθμό προβλημάτων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει αυτή καθ\’αυτή η καθημερινότητα του πολίτη, δηλ. οι δυνατότητες πρόσβασής του, η ασφάλειά του, η εξυπηρέτησή του, η οδική ασφάλεια, η πεζοδρόμηση, ο φωτισμός, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι τα Χανιά είναι μια σκοτεινή πόλη. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς πολλά χρήματα, με όρεξη και θέληση μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη η καθημερινότητα του πολίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook