Πρώτη ενημέρωση: 11:52

Αθώοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης με τα 220 κιλά χασίς στις Ατσιπάδες, όσον αφορά στην κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Μια υπόθεση που είχε έρθει στην επιφάνεια το χειμώνα του 2013 μετά από έρευνα των αρχών σε σπίτια της περιοχής.

Όμως το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 17 χρόνων και χρηματική ποινή 52.000 ευρώ στον 45χρονο από τις Ατσιπάδες, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί 218 κιλά χασίς.

Συγκεκριμένα του επεβλήθησαν 15 χρόνια και 50.000 ευρώ χρηματική ποινή για την κατοχή των ναρκωτικών και 2 χρόνια και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για κατοχή όπλων.

Στον 39χρονο στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί 3 κιλά ναρκωτικών το δικαστήριο επέβαλε ποινή 8 χρόνων και 20.000 ευρώ.

Η σύζυγος του 39χρονου με δάκρυα στα μάτια παρακάλεσε τους δικαστές η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη λέγοντας ότι έχει 5 ανήλικα παιδιά και η ίδια είναι άνεργη.

Απευθυνόμενη στους δικαστές είπε: \”Εγώ τώρα τί θα πω στα παιδιά μου; Ότι αυτή είναι δικαιοσύνη;\”

Σε δύο κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους όπλα και φυσίγγια επεβλήθη ποινή 5 ετών και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή στον πρώτο και 4 χρόνια και 4.000 ευρώ στον δεύτερο.

Στους υπόλοιπους το δικαστήριο επέβαλε ποινή 8 και 10 μηνών για κατοχή όπλων και φυσιγγίων και για κλοπές αντίστοιχα, ενώ αθώωσε 2 από τους κατηγορούμενους.

Στον Αφγανό επεβλήθη ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση όλων για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απαλλαγή των δύο βασικών κατηγορουμένων για το εμπόριο ναρκωτικών, με την κατηγορία να μετατρέπεται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Επίσης για τους κατηγορούμενους που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για εμπόριο όπλων αυτές μετατράπηκαν σε παράνομη οπλοκατοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook