Το σύνολο των ζητημάτων, που αφορούν τα θέματα της εκπαίδευσης, συζητήθηκαν στη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο κτιριακό, καθώς υπάρχουν ακόμη σχολεία στην πόλη, που είναι σε διπλοβάρδια, ενώ έγιναν αναφορές και στις προτάσεις των διευθύνσεων για το θέμα των συγχωνεύσεων.

Ειδικώτερα και σε ότι αφορά στις αλλαγές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με μια η το πολύ δύο αλλαγές αναμένεται να υποβληθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση παιδείας Κρήτης, η πρόταση της Διεύθυνσης για τις καταργήσεις σχολείων που θα ισχύσουν από την επόμενη σχολική περίοδο. 

Όπως είπε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ.Ηλίας Ποντικάκης \” η πρόταση για αναστολή του σχολείου του Ροδωπού δεν θα προχωρήσει και θα αποσυρθεί καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις απο τους γονείς. Επίσης θα συζητήσουμε με τους κατοίκους των Καλαθενών, λόγω του Σηρικαρίου και του μακρινού της διαδρομής , εαν θέλουν και αυτοί να πάνε στο Καστέλι. Όμως στις άλλες προτάσεις για καταργήσεις των ολιγοθέσιων σχολείων δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Νομίζω ότι το παιδαγωγικό όφελος των παιδιών επιβα΄λλει να γίνουν σχολικά κέντρα και τα παιδιά να λειτουργούν υπο καλύτερες συνθήκες…\”

Σε ότι αφορά στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα προταθούν συγχωνεύσεις αλλά ο προιστάμενος της Διεύθυνσης κ. Γιάννης Κανδαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το μέλλον. \”Η πρότασή μας είναι να μην γίνει καμία συγχώνευση και πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτή απο το υπ.Παιδείας\” είπε ο κ.Κανδαράκης διευκρινίζοντας πως \”θα ξεκινήσει ένας διάλογος στα πλαίσια των Καλλικρατικών δήμων και θα πάρουμε τις απόψεςι και τις θέσεις των τοπικών αρχών για να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης των σχολείων στα Χανιά….\”

Στην πρώτη αυτή συνάντηση των Διευθυντών της εκπαίδευσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της σχολικής στέγης και ειδικά στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου σύμφωνα με τον κ.Κανδαράκη \”έχουμε σοβαρότατα προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα. Υπάρχει διπλοβάρδια στο 3ο και στο 4ο Γυμνάσιο χανίων, υπάρχει το ζήτημα του Μουσικού σχολείου όπου εαν δεν βρεθεί άλλο κατάλληλο κτίριο δεν θα έχουμε την δυνατότητα στο επόμενο σχολικό έτος να πάρουμε μαθητές στην Α Γυμνασίου και θα πρέπει να δούμε την μετεγκατάσταση του Ειδικού Γυμνασίου όπου οι συνθήκες λειτουργίας του δεν είναι αυτές που πρέπει να είναι….\”

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε πως θα εργαστεί μαζί με τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης για την βελτίωση των υποδομών στην παιδεία και όπως είπε \”δεν θα είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι, εαν δεν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ολοήμερα σχολεία και βέβαια να καταργθούν οι διπλοβάρδιες. Αυτός είναι ένας στόχος ο οποίος αν δεν υλοποιηθεί ποτέ δεν πρέπει να είναι κανένας μας ευχαριστημένος\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook