Ύστερα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις 02:45 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο, ενώ σήμερα το βράδυ θα διεξαχθούν ονομαστικές ψηφοφορίες για σειρά επίμαχων άρθρων και τροπολογιών που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεχείς αλλαγές σε επίμαχες διατάξεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή της ψήφισής τους, και οι έντονες αντεκλίσεις και αντιπαραθέσεις που δεν επέτρεπαν να ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχέδιου χαρακτήρισαν τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ενδεικτικό του κλίματος και της έντασης που επικράτησε ήταν ότι, προς στιγμήν, κινδύνεψε να μην ψηφιστεί η επίμαχη διάταξη για τον χρόνο διάρκειας των πανηγυριών στην οποία αντιδρούσαν και βουλευτές της ΝΔ.

Τη στιγμή που ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Δριβελέγκας, ανακοίνωνε την ψήφισή της, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε ορίσει ρητά την αλλαγή που είχαν ζητήσει τα κόμματα για την επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας τους.

«Ας μην ψηφιστεί και ας μείνει κενός ο νόμος να μην αλλάξουμε τίποτα» ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης.

Δημιουργήθηκε ένταση, με τον κ. Δριβελέγκα να επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό για το κλίμα που επικρατούσε, καθώς, όπως είπε, ήταν αποτέλεσμα της άρνησής του στην πρόταση να γίνει μία ακόμα συνεδρίαση σήμερα, ώστε ομαλά και με νηφαλιότητα να ψηφιστούν τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Τελικά, ο υπουργός Ανάπτυξης υποχώρησε κάνοντας δεκτή μία ακόμα βελτιωτική αλλαγή και προσδιορίζοντας σε 3 και 7 μέρες τα θρησκευτικά και παραδοσιακά πανηγύρια και 10 μέρες, για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

ΥΠΑΝ: Βελτιωτικές αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 5 για τις λαϊκές αγορές

Ένταση όμως που διήρκησε αρκετά λεπτά, σημειώθηκε και ανάμεσα στον Μιχάλη Κασσή και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου που αντέδρασε έντονα στους προσωπικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που τής απηύθυνε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ανακαλέσει, ο κ. Κασσής αρνήθηκε και η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο ανέβηκε στα ύψη.

Μάταια ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Δριβελέγκας προσπαθούσε να κλείσει την συζήτηση επικαλούμενος και την κούραση που υπάρχει στο Σώμα, λόγω της προχωρημένης ώρας, ενώ ούτε η «πυροσβεστική» παρέμβαση που ζήτησε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφάζανη, έφερε αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης αντέτεινε ότι το προεδρείο έχει την ευθύνη που οδηγήθηκε η αντιπαράθεση στα άκρα καθώς αρνήθηκε να δώσει στην κ. Κωνσταντοπούλου τον λόγο επί προσωπικού που είχε ζητήσει, μετά από την προσβλητική επίθεση που δέχθηκε.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις κατά του κυρίου Δριβελέγκα κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για το ήθος και τη συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι σε μια προσωπική προσβλητική επίθεση εναντίον της μέσα στη Βουλή.

«Ο κόσμος βλέπει και κρίνει το ήθος του καθενός μας» σχολίασε ο κύριος Δριβελέγκας, κλείνοντας το θέμα.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook