Σε μαζική συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία του Ατσαλένιου, στο Ηράκλειο, μίλησαν τη Δευτέρα το απόγευμα οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια, Στέλιος Ορφανός, και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης.

Στη συγκέντρωση που έγινε υπό δυνατή βροχή και την οποία παρακολούθησαν δεκάδες κάτοικοι, χαιρέτησαν επίσης οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ηρακλείου, Πανταζής Μπάμπης και Τάσος Χιώτης.

Ο Στέλιος Ορφανός τόνισε την ανάγκη να καταδικαστεί αποφασιστικά στις ερχόμενες εκλογές και στις 3 κάλπες η πολιτική και οι εκπρόσωποι της, όλων των αποχρώσεων, που έχει φέρει τα λαϊκά στρώματα σε κατάσταση ανέχειας και εξαθλίωσης, να δοθεί «τιμωρητική ψήφος» σε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που και σε επίπεδο περιφέρειας, και δήμων, υλοποιούν τις επιταγές της ΕΕ, λειτουργούν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων.

Στη δική του ομιλία ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στην έντονα φορομπηχτική τακτική της απελθούσας Δημοτικής Αρχής, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της διατήρησης του 80% επί της τιμής του κυβικού στο νερό, ένα τέλος που ενώ θα έπρεπε να έχει καταργηθεί από το 2010, ο Δήμος Ηρακλείου παράνομα το επιβάλει στους δημότες προκειμένου να χρηματοδοτεί έργα και να μην απαιτεί κρατικά κονδύλια.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η Λαϊκή Συσπείρωση παντού, και αναφέρθηκε ειδικότερα και στην περιοχή όπου κάποια σημαντικά έργα, όπως αυτό της ανάπλασης της πλατείας Ατσαλένιου, κάποιων παρεμβάσεων σε δρόμους, σχολεία, ΚΑΠΗ κλπ έγιναν μόνο όταν η Λαϊκή Συσπείρωση πίεσε και διεκδίκησε μαζί με τους κατοίκους την αποπεράτωση τους.

Αναφέρθηκε στην παντελή απουσία όλων των άλλων δημοτικών παρατάξεων, της ΒΔ με τον Λαμπρινό, του ΣΥΡΙΖΑ με το Λυγερό που επί 3,5 χρόνια ήταν απούσες, δε συνέβαλαν ούτε καν με μια απλή τοποθέτηση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να γίνει κάτι προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Και οι δύο επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που χαιρέτησαν τη συγκέντρωση, κάλεσαν τους κατοίκους να πουν ένα μεγάλο ναι στις ερχόμενες εκλογές στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, ένα μεγάλο όχι στην ΕΕ και τις πολιτικές που επιβάλλονται στο όνομα της από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook