Στην κατάμεστη Αίθουσα Πολιτισμού του Δημαρχείου (Πεζά) πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η παρουσίαση της Διακήρυξης, του Συνδυασμού και των Προγραμματικών θέσεων της Δημοτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας και του υποψηφίου Δημάρχου Μάνθου Πολιτάκη ενόψει των επικείμενων εκλογών της 18ης Μαΐου.

Η Διακήρυξη:

\”Η Δημοτική παράταξη που έβαλε τις βάσεις και εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και την ομαλή του μετάβαση στο νέο –αφιλόξενο- πλαίσιο του Καλλικράτη, καταθέτει με σεβασμό στους πολίτες τη νέα Αυτοδιοικητική της πρόταση.

Μια πρόταση που στο πρόσωπο του νέου υποψηφίου Δημάρχου, Μάνθου Πολιτάκη, φέρνει στο προσκήνιο την ανανέωση και τη νέα δυναμική γενιά του Τόπου μας. Ταυτόχρονα όμως συναντά και την εμπειρία, τη γνώση, την ανιδιοτέλεια και τον αποδεδειγμένο σεβασμό στο ρόλο και τις λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης.

Η πρόσκληση που απευθύναμε για συμμετοχή στο συνδυασμό μας δεν ήταν ελκυστική. Σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, απογοήτευσης και απαξίωσης της πολιτικής, ζητήσαμε κυρίως από νέους ανθρώπους αλλά και από στελέχη που έχουν τιμήσει με την παρουσία τους δημόσιες θέσεις, ένα και μόνο πράγμα: Διάθεση προσφοράς.

Αισθανόμαστε περηφάνια και συγκίνηση από την ανταπόκριση και τη συμμετοχή.

Μια συμμετοχή που έχουμε ανάγκη να γίνει μαζικότερη μετά τις εκλογές. Μια συμμετοχή που δεν την εξασφαλίζουν οι τυπικές επιτροπές που προβλέπει το πρόγραμμα «Καλλικράτης», αλλά η πραγματική αγωνία για τον Τόπο.

Σε μια περίοδο που η Αυτοδιοίκηση οφείλει να προστατεύσει τα δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση από το Κεντρικό Κράτος.

Ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας, μείωση οικονομικών πόρων και προσωπικού, οικονομική “κηδεμονία” και επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των τελών από τους δημότες αποτελούν ένα μικρό δείγμα των πολιτικών που ακολουθεί το κεντρικό κράτος τα τελευταία χρόνια.

Η θέση μας ήταν και παραμένει ξεκάθαρη. Εκφράστηκε ανεξάρτητη και αυτόνομη στα συλλογικά θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, που δυστυχώς δεν υπηρετούν το ρόλο τους. Εκφράστηκε και σε κάθε οργανωμένη μορφή αντίδρασης απέναντι σε μέτρα και πολιτικές που σαρώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα και κεκτημένα. Δε δεχτήκαμε ποτέ, καμία κομματική επιρροή η κατεύθυνση στα θέματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου μας.

Η αξιολόγηση της προσπάθειας, του αγώνα, του έργου, των αποτελεσμάτων, της συμπεριφοράς, του σεβασμού στη διαφάνεια και τα δημόσια οικονομικά, της σχέσης εμπιστοσύνης με τους δημότες είναι στη διάθεση της κοινωνίας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς. Ο Δημότης μας μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει.

Αυτή η αξιολόγηση όμως αφορά και εμάς ως παράταξη. Οι παραλήψεις και οι λανθασμένες επιλογές δεν αποτελούν απλά βάρος και «πολιτικό κόστος» αλλά ευκαιρία επαναπροσδιορισμού στάσεων και λήψης αποφάσεων που θα τις διορθώσουν.

Αναλάβαμε την ευθύνη να πάρουμε δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του Δήμου μας μόνοι. Ήρθαμε αντιμέτωποι συχνά με διαφωνίες που είχαν να κάνουν με διαφορά πολιτικής φιλοσοφίας, πράγμα θεμιτό και απαραίτητο. Συγκρουστήκαμε με λογικές που έχουν ως μόνη αρχή “τις επόμενες εκλογές”, που όμως δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του Τόπου και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τις τοπικές μας κοινωνίες ότι δεν υπάρχουν εμμονές, αλλά δεν υπάρχει και διάθεση να συμμετέχουμε σε κανέναν προεκλογικό πλειστηριασμό και εμπόριο ελπίδας. Ούτε τοπικιστικό, ούτε φυσικά προσωπικό.

Υπάρχει διάθεση, πίστη και βούληση για Νέα Αρχή.

Σε έναν Τόπο που του αξίζει η Ανάπτυξη και η Πρόοδος.

Σε έναν Τόπο, που οι άνθρωποί του έχουν καταφέρει να βιώνουν κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια και που οι αντικοινωνικές συμπεριφορές αποτελούν στίγμα και όχι επίδειξη δύναμης.

Σε έναν Τόπο, που ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά κοινωνική ανάγκη και τρόπος ζωής.

Σε έναν Τόπο που έχει ανάγκη την Ισόρροπη Ανάπτυξη και τη Συνοχή.

Εμείς, έχουμε αποδείξει στη πράξη ότι μπορούμε να τα εγγυηθούμε, με ειλικρίνεια και σεβασμό στην κοινωνία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Με προτάσεις που αποτελούν Δεσμεύσεις και όχι εύκολα, μεγάλα λόγια χωρίς πραγματικό περιεχόμενο.

Καλό και έντιμο δημοκρατικό αγώνα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook