Ανακοίνωση Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Φαιστού:

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση των δρόμων στο Δήμο Φαιστού. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην αγροτική οδοποιία – που είναι σε ακόμα πιο κακή κατάσταση και ταλαιπωρεί τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς – αλλά και στο οδικό δίκτυο του κάμπου που ενώνει τα δημοτικά διαμερίσματα.

Δρόμοι χωρίς ίχνος ασφάλτου με διαλυμένο τσιμέντο και τεράστιους λάκκους να «απειλούν» να … καταπιούν αυτοκίνητα και δίκυκλα υπάρχουν ακόμα και δίπλα στο κέντρο της πόλης των Μοιρών αλλά και μέσα στους οικισμούς.

Τεράστιες λακκούβες υπάρχουν ακόμα και στο παραλιακό μέτωπο του δήμου, στο δρόμο του Κόκκινου Πύργου που θα έπρεπε να λάμπει από καθαριότητα, τάξη και φροντίδα χειμώνα – καλοκαίρι μια η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους του Νότου.

Η εγκατάλειψη και η αδιαφορία αποτυπώνεται παντού. Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά του Δήμου Φαιστού αντικρίζει κανείς μόνο λάσπες, μισοτελειωμένες δουλειές και δρόμους που μπορούν στα σπάσουν εκτός από τα οχήματα και … τα νεύρα των οδηγών, ντόπιων και διερχόμενων από τον κάμπο της Μεσαράς. Οι φωτογραφίες καταγράφουν την πραγματική κατάσταση των δρόμων στο Δήμο Φαιστού.

«Η κατάσταση των δρόμων στο Δήμο Φαιστού είναι, πραγματικά, απελπιστική. Φαίνεται ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε προκειμένου να τακτοποιήσει έστω μία εκκρεμότητα με την οδοποιία. Έτσι σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ.

Ωστόσο σε αυτούς τους δρόμους απειλούνται καθημερινά ανθρώπινες ζωές χωρίς να υπολογίσει κανείς τις τεράστιες ζημιές που υφίστανται στα οχήματα τους όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί. Η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου Φαιστού θα πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής …

Καμία τουριστική ανάπτυξη δεν έρχεται όταν … δεν έχουμε δρόμο να φτάσουμε σε αυτή και καμία προβολή του τόπου δεν αρκεί όταν ο δημότης δεν έχει τα απαραίτητα προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητα του!» επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση κ. Γιώργος Αρμουτάκης.