Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό από τα συνεχή διλήμματα που θέτει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προς το εκλογικό σώμα. Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε: «Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για τις λαϊκές, πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο Βενιζέλος (σ.σ αν είναι χαμηλό το ποσοστό της Ελιάς υπάρχει θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση)»!

Με απλά λόγια, ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου «απλοποίησε» ακόμη περισσότερο τα πράγματα εις ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ εφ\’ όσον τα ποσοστά του κόμματος κατρακυλήσουν ακόμη περισσότερο, δημιούργησε όμως θέμα επιβίωσης της κυβέρνησης.

Το βράδυ των εκλογών «οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν κι εμείς θα αξιολογήσουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος έθεσε το δίλημμα αυτό δεν υπάρχει επιστροφή» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το ΠΑΣΟΚ συνδέει τα εκλογικά ποσοστά της «Ελιάς» με την παραμονή της κυβέρνησης και τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισήμανε: «Ο κόσμος δεν μπορεί να μας θέλει στην κυβέρνηση για πολιτική σταθερότητα, αλλά να μη μας ψηφίζει…. Και τα δύο μαζί δεν πάνε».

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει το πρωθυπουργικό επιτελείο στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος ότι αν καταρρεύσει η Ελιά τότε δεν στέκεται η κυβέρνηση. Εκτιμούν δε ότι με αυτό τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί να αποσπάσει πολιτικά οφέλη από το μείζον δίλημμα που «τίθεται εκ των πραγμάτων» κατά την άποψή τους και συνοψίζεται στο: «πολιτική σταθερότητα ή ΣΥΡΙΖΑ». Μόνο που ο τρόπος που κινείται το ΠΑΣΟΚ δεν αφορά μόνο την επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης αλλά παράγει αποτελέσματα στην προεκλογική περίοδο καθώς δημιουργεί την εντύπωση αποσταθεροποίησης της δικομματικής κυβέρνησης και περιορισμένης προς το παρόν σύγκρουσης των δύο εταίρων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook