Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα, πρώτη μέρα της επίσημης λειτουργίας του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καρατζάνη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Μουσείου κ. Γιώργο Ρεθεμνιωτάκη σε όλες του τις αίθουσες, όπου έχουν εκτεθεί τα αριστουργήματα του Μινωικού Πολιτισμού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ:
ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε το θαυμασμό του για την αρτιότητα και την πληρότητα της δουλειάς, που έχει γίνει από μουσειολογικής και μουσειογραφικής πλευράς, καθώς και για τον άριστο φωτισμό των χώρων και των εκθεμάτων.

«ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Το νέο Μουσείο Ηρακλείου, μοναδικό σε Μινωικά εκθέματα, μπορεί να συγκριθεί με τα καλύτερα του κόσμου, τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου. «Μυρίζει» Κρήτη, που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και «αποπνέει πολιτισμό», πρόσθεσε ο κ. Κουράκης «Είναι σύγχρονο, φρέσκο και εντυπωσιακό και θα αποτελέσει το νέο ισχυρό πόλο έλξης για τον τουρισμό, ενισχύοντας ταυτόχρονα την οικονομία της πόλης», επισήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο κ. Κουράκης, επίσης, συνομίλησε με τους εργαζόμενους κι ευχαρίστησε τόσο τα στελέχη όσο και το προσωπικό του Μουσείου καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν για την ολοκλήρωσή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook