​Η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Μύκονος φιγουράρουν στη λίστα του μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure με τα 30 καλύτερα νησιά του κόσμου.

Η Σαντορίνη βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα, στο νούμερο 4, πολύ πιο πάνω από γνωστά εξωτικά νησιά όπως τα Γκαλαπάγκος (στο νο. 10), τα Φίτζι (νο. 24), οι Μαλδίβες (νο. 26), τα Μπόρα-Μπόρα (νο. 27) και το Χάρμπορ Άιλαντ στις Μπαχάμες!

Η Κρήτη ταξινομήθηκε ως το 16ο καλύτερο νησί στον κόσμο κι ακολούθησε η Μύκονος, στην 29η θέση.

Την πρώτη θέση, στο δημοσίευμα, κατέχει το νησί Παλαουάν στις Φιλιππίνες, τη δεύτερη το Μπορακέι, επίσης στις Φιλιππίνες, ενώ τρίτο έρχεται το Μάουι στην Χαβάη.

Στις περιγραφές που δίνονται για τη Σαντορίνη πρωταγωνιστούν αναφορές στα εκτυφλωτικά λευκά σπίτια και τα μπλε κτίρια «τα οποία βρίσκονται σε απότομες πλαγιές που “βλέπουν” στα νερά του Αιγαίου».

\"oia.jpg\"

Η Σαντορίνη χαρακτηρίζεται ως «ξεχωριστά γραφικό νησί ανάμεσα στην ελληνική πολυνησία» ενώ αναφορά γίνεται και στη μαύρη άμμο της παραλίας Περίσσα καθώς και στα πολυφωτογραφημένα ηλιοβασιλέματα έτσι όπως φαίνονται από το ορεινό χωριό της Οίας.

\"santorini_.jpg\"
Για την Κρήτη, το δημοσίευμα αναφέρει πως αποτέλεσε τη γενέτειρα του Δία και κάνει λόγο για ένα νησί με πλούσια ιστορία και μυθολογία, με αρχαία Μινωικά και Ενετικά κάστρα.

\"limani-xania.jpg\"

\"1185585_652406874778350_278057133_n.jpg\"
«Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα τοπία, από χιονισμένα βουνά με κρυμμένα σπήλαια μέχρι βαθιά φαράγγια, ελαιώνες, αμπελώνες και αμμουδιές με ροδοκόκκινη άμμο, όπως εκείνη στο Ελαφονήσι», αναφέρει το δημοσίευμα.

Από το νησί της Μυκόνου περιγράφονται τα λευκά εκκλησάκια, οι ανεμόμυλοι και η έντονη νυχτερινή ζωή, στοιχεία τα οποία προτιμώνται και από επισκέπτες νεαρής ηλικίας και από άλλους που προτιμούν πιο ήσυχα μέρη και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα. «Η Μύκονος επίσης τυχαίνει αυτή τη στιγμή να έχει πολύ καλές τιμές», επισημαίνεται.
\"mukonos.jpg\"

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook