Σημαντικός αριθμός μαθητών και μαθητριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν κατά τον Απρίλιο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, όπου είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην προσωπική Βιβλιοθήκη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, να ενημερωθούν για τον ανακαινισμένο χώρο της Βιβλιοθήκης, καθώς και για τις νέες υπηρεσίες και λειτουργίες του Media Lab, όπως η πλοήγηση στο διαδίκτυο, στούντιο ηχογράφησης, επεξεργασίας εικόνας και ήχου, χρήση συνεργατικού χώρου συναντήσεων, κ.α.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά επέλεξαν να πραγματοποιήσουν ηχογραφήσεις στον χώρο του Music Studio, καθώς επίσης και να χρησιμοποιήσουν τον χώρο του Brain Pulse για την προβολή ντοκιμαντέρ. 
Στο μεταξύ, αρκετές ήταν και οι επισκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν στις Παιδικές -Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, λόγω και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου. 
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκαν εκδηλώσεις, παρουσία σημαντικών συγγραφέων, όπως της Σοφίας Μαντουβάλου, της Αγγέλας Μάλμου, της Ευδοκίας Σκορδαλά- Κακατσάκη, της Αγγελικής Βαρελλά. 
Παιδιά Νηπιαγωγείων, μέσω της αφήγησης επιλεγμένων βιβλίων, άντλησαν χρήσιμες πληροφορίες από το υλικό των Παιδικών Βιβλιοθηκών, συμμετείχαν σε ομαδικές εργασίες και δράσεις, που στοχεύουν στη διάδοση του βιβλίου και στη φιλαναγνωσία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook