Η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της Κισσάμου, καθυστερεί επειδή το Υπουργείο Ανάπτυξης (Αρχή Πληρωμής) αρνείται ως σήμερα να εγκρίνει την πληρωμή των δαπανών για το ονομαζόμενο «δευτερεύον δίκτυο», δηλαδή τη σύνδεση του κεντρικού αγωγού με τα φρεάτια του Δήμου. 
Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Κισσάμου έχει εγκαίρως υποβάλλει τεκμηριωμένο σχετικό αίτημα. Πρόκειται για μια δαπάνη της τάξεως των 500,000 ευρώ, η οποία έχει ήδη προϋπολογισθεί στα έργα της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού και του δικτύου της που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, και έχουν εν μέρει υλοποιηθεί. Η άρνηση αυτή των αρμοδίων υπηρεσιών ουσιαστικά ακυρώνει το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Κισσάμου και του δικτύου του, προϋπολογισμού άνω των 17 εκατομμυρίων ευρώ.
Με παρέμβαση του Βουλευτού Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα για το θέμα αυτό σύσκεψη στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Περιβάλλοντος κυρίας Νάντιας Γιαννακοπούλου, με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ.Τριάντη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΚ κ.Λ.Κοπάση και του Τεχνικού Προισταμένου Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ κ.Μ.Πατρελάκη.
Στη βάση των συμπερασμάτων της σύσκεψης, ο Μ.Βολουδάκης κατέθεσε στη συνέχεια ερώτηση στη Βουλή προς τους συναρμοδίους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, με σκοπό την άρση των σχετικών εμποδίων, και την ολοκλήρωση του έργου με ανάλογη μείωση των τελών νέων συνδέσεων για τους δημότες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook