Υλικά
 
• 1 κιλό φρέσκα κουκιά
• 400 γρ. Ρεβύθια
• 4 κ. σούπας καβουρντισμένο σουσάμι
• 100 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 1 κ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
• 1 κ. γλυκού κύμινο
• ½ λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
• ½ καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλεύρι (ανάλογο)
• Παρθένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
 
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
• 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και βάζουμε στο ψυγείο)
 
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τον φλοιό τους τα κουκιά και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε. 
 
Τα περνάμε από «μύλο» μέχρι να σπάσουν και τα βάζουμε σε μπασίνα (λεκάνη). Προσθέτουμε το σουσάμι, το κόλιανδρο, το δυόσμο, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε τα υλικά, βάζοντας το ανάλογο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μίγμα που να «στέκεται». Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνουμε τα φαβοκεφτεδάκια στο τηγάνι. 
 
Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία μέχρι 170ο C. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε συνοδεύοντας τα με σάλτσα γιαουρτιού-δυόσμου.