(τελευταία ενημέρωση 18.07)
Στις 6 σήμερα το απόγευμα μεταφέρθηκε τελικά από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας του ο 30χρονος εργάτης της ΔΕΗ που υπέστη χθες σοβαρά εγκαύματα στις Δαφνές  Ηρακλείου.

Με ειδικά συντονιισμένη επιχείρηση θα μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών "Γιώργος Γεννηματάς" με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για περαιτέρω νοσηλεία.

Στο μεταξύ ξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 30χρονου εναερίτη, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ύστερα από ηλεκτροπληξία που υπέστη χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Χ. Μαρκάκη, ο άτυχος εναερίτης φέρει εγκαύματα στο 50% του σώματός του, ενώ το ρεύμα που τον διαπέρασε κατέστρεψε το μυικό του σύστημα, ενώ με σοβαρές βλάβες απειλούνται ζωτικά του όργανα.

Στις11 το πρωί ο άτυχος 30χρονος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα χέρια, από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, η οποία πήγε καλά


Για οδηγός είχε προσληφθεί ο εναερίτης

Σε σοβαρή καταγγελία προέβει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ, κ. Γιάννης Βρέντζος, καθώς αναφέρει ότι ο "Ο άτυχος 30χρονος δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στο στύλο και να εκτελεί εργασίες. Η πρόσληψή του αναφέρει ότι εκτελεί χρέη οδηγού". Πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τόσες επικίνδυνες και απαιτητικές εργασίες άνθρωποι ανειδίκευτοι που βαπτίζονται "μαθητευόμενοι", προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το εάν τελικά υπάρχουν ευθύνες στους ιθύνοντες του οργανισμού για το σοβαρό ατύχημα.