Συναντήσεις με παραγωγικούς και εμπορικούς φορείς, με εκπροσώπους της Εκκλησίας και της υγείας είχε σήμερα, κατά την περιοδεία του στο Λασίθι, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιώργο Ζερβάκη και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Αρχικά οι κ. Τσόκας και Ζερβάκης, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Θωμά Χαριτάκη και συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Π.Ε. Λασιθίου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού τόνισε ότι πάντα, από όποιες θέσεις και αν υπηρέτησε, στήριζε και στηρίζει την επιχειρηματικότητα.

Ακόμη αναφέρθηκε στην προτεραιότητα του συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» αναφορικά με την ενίσχυση της εξωστρεφούς, καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να απελευθερώσει τη δυναμική που διαθέτει η Κρήτη και ανέπτυξε το ρεαλιστικό σχέδιο του συνδυασμού για ουσιαστική στήριξη των επαγγελματοβιοτεχνών. 

Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΤΕΛ της περιοχής και τους εργαζόμενους των τοπικών συγκοινωνιών. 

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το ΙΚΑ και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων της περιοχής, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την υγεία και το νοσηλευτικό προσωπικό, με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Δ/ντή της Νεφρολογικής Κλινικής. Ο κ. Τσόκας εξέφρασε την συμπαράσταση του σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι του τομέα της υγείας και αναφέρθηκε στις αρχές του συνδυασμού που συνοψίζονται στη φράση «να μην μείνει κανένας Κρητικός μόνος του και στην υγεία». 

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιώργος Ζερβάκης επισκέφτηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, κ.κ Νεκτάριο και συζήτησαν για θέματα της Εκκλησίας. Ο κ. Τσόκας αφού αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Εκκλησίας, τόνισε ότι και η Περιφέρεια από την πλευρά της οφείλει να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας πάνω από κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη και φυσικά να συνεργαστεί και με την Εκκλησία στο τεράστιο έργο που κάνει, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τέλος, επισκέφθηκαν την Ιεράπετρα, όπου είχαν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς, όπως τον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Σύλλογο Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λασιθίου, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ιεράπετρας, τον Εμπορικό σύλλογο Ιεράπετρας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΑΝΑΤΟΛΗ», καθώς και με εκπρόσωπους του Βιοτεχνικού Πάρκου Ιεράπετρας. 

Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν στον κ. Τσόκα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ο κ. Τσόκας από την πλευρά του ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του για τα θέματα που τους απασχολούν, τονίζοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να δώσουμε νέα πνοή και δυναμική στο Λασίθι και την Ιεράπετρα.