Τις βάσεις για ένα ισχυρό και υγιές μέλλον χαράζει ο Δήμος Πλατανιά μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα εκμάθησης σκακιού αλλά και ευρύτερης ανάπτυξης του αθλητισμού στα όρια του Δήμου του. 
Τα προγράμματα αυτά αγγίζουν τις μικρές ηλικίες ηλικιών Δημοτικού και αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον , δουλεύοντας με διορατικότητα και προοπτική , ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην νεολαία του τόπου μας. Τα προγράμματα σκακιού είναι ένα μόνο κομμάτι από την πλούσια δράση του ΝΠΔΠ τα οποία περνάνε μέσα από την δημόσια εκπαίδευση φέρνοντας έτσι εκατοντάδες παιδιά κοντά σε ένα άθλημα ,το οποίο αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης σκέψης. 
Το πρωτάθλημα Δήμου Πλατανιά διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και είναι απόρροια των εντατικών σκακιστικών προγραμμάτων που γίνονται σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. Από το πρωί της Κυριακής, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης κατακλύστηκε από νεαρούς σκακιστές για να συμμετάσχουν στις έξι διαφορετικές κατηγορίες που υπήρχαν. 
Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιάννης «είμαι περήφανος που μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε ο Δήμος να διοργανώνει αυτόνομα ένα πρωτάθλημα με τόσο μεγάλη συμμετοχή» Ο φιλόξενος χώρος της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρήτης αποδείχτηκε ιδανικός για την εκδήλωση στην οποία τα παιδιά παίξανε απερίσκεπτα σε μία διοργάνωση που όλα κύλισαν άψογα. 
Στους νικητές των κατηγοριών απονεμήθηκαν κύπελλα μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα που απένειμαν ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης κος Σημανδηράκης Παναγιώτης ,ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Γιώργος, ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κος Μαλακωνάκης , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Χινόπουλος, η υπεύθυνη αθλητισμού και δια βίου Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Κατερίνα Τζομπανάκη, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔΔΠ κα. Μαραγκουδάκη Χρυσούλα, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος και Πρόεδρος του Α.Ο Κισσάμου κα Μπικάκη Μαρία, η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κα Δασκαλάκη Ρίτα, η εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης & Επιστημονικός Συνεργάτης της κα Ζορμπά και πλήθος επισήμων. Αναλυτικά οι βαθμολογίες ανά κατηγορία είναι οι εξής:
Στην κατηγορία Νηπίων Α΄ Β΄ δημοτικού την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε ο Βιολάκης Ανδρέας Α΄δημ. (8ο Χανίων), στην Β΄ δημ. πρώτευσε ο Μανουσάκης Γιάννης (10ο Χανίων) και ακολούθησαν 2η – 3η θέση ο Παρασκάκης Φίλιππος (8ο Χανίων) και Φραντζεσκάκης Παναγιώτης (Βαμβακόπουλο). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Μπουλταδάκη Ουρανία (Σκινέ- Φουρνέ) 1η στην Α΄δημ. η Καλογεράκη Μαριτίνα (15ο Χανίων) 2η η Δερμιτζάκη Ηλιάννα (Βουκολιές) και 3η η Περβολιανάκη Ευαγγελία (Σκινέ-Φουρνέ). Στα νήπια την 1η θέση πήρε ο Ριζωνάκης Σταύρος, 2ος ο Βιολάκης Αναστάσης και 3ος ο Σχετάκης Εμμανουήλ. 1ο κορίτσι η Φυτράκη Χριστίνη.
Στην κατηγορία Γ΄ και Δ΄ δημοτικού την πρώτη θέση πήρε ο Καλιοντζάκης Ιάκωβος (5ο Χανίων), 1ος στην Γ΄ δημ. ο Παντελάκης Λευτέρης (13ο Χανίων) 2ος ο Σταματάκης Σοφοκλής (13ο Χανίων) 3ος ο Βίγλης Βαγγέλης (Αλικιανός). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Τσεπέτη Άρτεμις (Βουκολιές) 1η στην Γ΄ δημ. η Μαρινάκη Ελένη (Σκινέ-Φουρνέ), 2η η Φανταουσάκη Κων/να (Πλατανιά) και 3η η Μπαλωμενάκη Άννα (Αλικιανός) 
Στην κατηγορία Ε΄ΣΤ΄ την 1η θέση κατέκτησε η Κυριακάκη Ελευθερία (Αλικιανός) 2η η Τσιλιμιγκάκη Γεωργία (Κολυμπάρι) και 3η η Μπαλωμενάκη Μαρία (Αλικιανός) στα αγόρια 1ος ο Γεωργιάδης Κων/νος (Γεράνι), 2ος ο Σαραντολάκης Ηλίας (Γεράνι) και 3ος ο Καλαϊτζάκης Λευτέρης (Βουκολιές) 
Στα Γυμνάσια την πρώτη θέση κατέκτησε ο Κυριακάκης Παναγιώτης (Αλικιανός) 2ος ο Σταυγιαννουδάκης Γιώργος (Αλικιανός) και 3ος ο Προβιδάκης Ευτύχης (Αλικιανός). 
Στα παράλληλα τουρνουά που διεξήχθησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία Νηπίων και Α΄ δημοτικού είχαμε τετραπλή ισοβαθμία και σύμφωνα με τα κριτήρια την 1η θέση κατέκτησε στα αγόρια ο Μπατσάκης Παναγιώτης από την Κίσαμο, 2ος ο Γεωργιακάκης Νίκος από την Παλαιόχωρα και 3ος ο Γρηγορομιχελάκης Γιάννης από την Νέα Κυδωνία. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Καραβιτάκη Αντωνία (5ο Χανίων) 2η η Κολοκυθά Αθηνά (1ο Χανίων) και 3η η Γρηγορομιχελάκη Θάλεια (Νέα Κυδωνία). Στα Νήπια την 1η θέση κατέκτησε ο Αντωνιουδάκης Γιώργος, 2ος ο Μπροκαλάκης Νίκος και 3ος ο Ζουριδάκης Νίκος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Κλεοβούλου Σοφία (η οποία είναι προνήπιο!) 2η η Σκαράκη Γεωργία και 3η η Βενετάκη Νεκταρία.
Στον 2ο όμιλο του OPEN την 1η θέση κατέκτησε ο Παντελάκης Αντώνης 2ος ο Χαραλαμπάκης Ραφαήλ και 3ος ο Αντωνιουδάκης Δημήτρης (όλοι ισοβαθμήσαν με 4 βαθμούς). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Κολοκυθά Κλειώ, 2η η Μαράκη ευτυχία και 3η η Μπιτζανάκη Εμμανουέλα. 1η Ε΄δημ. η Κουκουτσάκη Μαρία. (Εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλα τα κορίτσια πηγαίνουν στο 1ο Δημ. σχ. Χανίων. Στη Β΄δημ. είχαμε επίσης τριπλή ισοβαθμία στην 1η θέση με τον Στρατουδάκη Αλέξανδρο, Στρατουδάκη Ιάσωνα και τον Κοτρωνάκη Νίκο.
Τέλος στον ισχυρότερο όμιλο του OPEN την 1η θέση κατέκτησε ο Φυντριλάκης Σταύρος, 2ος ο Πετράκης Στέλιος και στην 3η θέση ισοβάθμησαν ο Αγναντής Αλέξανδρος και ο Χομπιτάκης Κων/νος. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Βοζινάκης Ανθή, 2η η Καντεράκη Μυρτώ και 3η η Καραβιτάκη Ευαγγελία. Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών 1ος ήταν ο Πατρελάκης Ευάγγελος, 2ος ο Μπαϊραμιάν Αρτούρ και 3ος ο Παπαδημητράκης Γιώργος. Κάτω των 8 ετών 1ος ήταν ο Βυζιράκης Αντώνης, 2ος ο Μαλλιαράκης Στέλιος και στην 3η θέση ισοβάθμησαν η Καλιοντζάκη Εριέτα και ο Καβούνης Γιώργος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook