Ανακούφιση έδωσε, σε υπερχρεωμένο νοικοκυριό , από την Ιεράπετρα, η υπαρ. 60/2014 δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, η οποία το απάλλαξε για μια πενταετία από την καταβολή δόσεων, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη , σε ανθρώπους άνεργους, σε δανειολήπτες που συντηρούνται από την πατρική οικογένεια του άνδρα, σε καταναλωτές ,που είναι θύματα της Κρίσης , και της ύφεσης της Χώρας, σε καταναλωτές που και τους δύο πλήττει η ανεργία,

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της 'Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών της οποίας η σύζυγος είναι μέλος, και η οποία συνέδραμε από την αρχή το μέλος της εξωδικάστικά και συμβουλευτικά ,"πρόκειται για οικογένεια της οποίας η σύζυγος είχε χρεωθεί σε δύο Τράπεζες τις οποίες μπορούσε να εξυπηρετεί προ κρίσης καθώς εργαζόταν και εκείνη και ο σύζυγος της.

Η δανειολήπτρια είναι 29 ετών, είναι έγγαμη και μητέρα ενός βρέφους ,δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, φιλοξενείται η ίδια όπως και η οικογένεια της στην πατρική οικογένεια του συζύγου όπου και συντηρείται βιοποριστικά.

Είναι χρεωμένη σε δύο Τράπεζες σε πιστωτικές κάρτες συνολικού ποσού χρέωσης 11.181,36 Ευρώ , όμως δεν μπορεί να καταβάλλει στις πιστωτικές της υποχρεώσεις κανένα ευρώ, λόγω ανεργίας της ίδιας και του συζύγου της, λόγω μηδενικού εισοδήματος της οικογένειας.

Ο σύζυγος άνεργος χωρίς εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας βλέποντας την αντικειμενική οικονομική αδυναμία του νοικοκυριού θαρραλέα αποφάσισε εκδίδοντας την υπαρ. 60/2014 απόφαση , όπου καθορίζει μηδενικές καταβολές για την δανειολήπτρια για 60 μήνες (πέντε χρόνια)

Μετά από αυτή την θαυματουργή απόφαση, του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, συγχαίρει το Οικονομοτεχνικό - Νομικό επιτελείο της, που κατάφερε με τα συμβουλευτικά σεμινάρια και την καθοδήγηση, να δώσουν την πρέπουσα ανάσα στο νεαρό ζευγάρι εντάσσοντας το στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)΄.

Βεβαίως το μεγάλο μας ευχαριστώ το έχουμε για τους δικαστές μας ,που στέκονται δίπλα στα λοιμαζόμενα από την φτώχεια υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εκδίδοντας θαυματουργές αποφάσεις.
Τέλος, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εξουσιοδοτημένη για την μεσολάβηση από τον ν.3869/2010 (για την ρύθμιση του χρέους των καταναλωτών)καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους (καταναλωτές ,επαγγελματίες, μικροεμπόρους) να απευθύνονται σε μας για συμβουλευτική και καθοδήγηση."