Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι τις δύο επόμενες Κυριακές του μήνα 11 Μαΐου και 18 Μαΐου ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς επισκέπτες μαζί με τις οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο της θεματικής για το έτος 2014 «Οι συλλογές των μουσείων μάς ενώνουν», το ΜΝΚ διοργανώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο να φέρει τους μικρούς μας επισκέπτες κοντά στις συλλογές και συγχρόνως να μοιραστούν με τους γονείς τους μια μοναδική εμπειρία μέσω της βιωματικής συνεργατικής μάθησης στο μουσείο.

Την Κυριακή 11 Μαΐου, διοργανώνει για πρώτη φορά το πρόγραμμα «Συλλογιέμαι το Μουσείο». Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο του Μουσείου, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι επιμελητές συλλογών και να δημιουργήσουν τη δική τους έκθεση. Εξοπλιστείτε με δημιουργικότητα και φαντασία κι ελάτε να περάσουμε δημιουργικά το πρωινό της Κυριακής στο Μουσείο του μεγάλου μας συγγραφέα.
Ηλικία παιδιών: 7+

Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 «Ψηφίζω Μουσείο». Το ΜΝΚ προσφέρει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα σε μικρούς επισκέπτες που θα έρθουν στο Μουσείο. Οι μικροί μας επισκέπτες θα ταξιδέψουν και θα γνωρίσουν πρόσωπα, χώρες και τον κρητικό μας συγγραφέα μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Ηλικία παιδιών: 5+

Ώρα έναρξης: 11.00
Τηλέφωνο για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2810 741689 (κα Έφη Κεφαλάκη)
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook