Η Ακτινολογική Εταιρεία Κρήτης και το Εργαστήριο Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, θα φιλοξενήσουν για δεύτερη φορά στην Κρήτη τον Αυστριακό Καθηγητή Reinhard Graf ως βασικό εκπαιδευτή στο 2ο Σεμινάριο Υπερηχογραφίας Νεογνικού & Βρεφικού Ισχίου που θα γίνει στο Ηράκλειο από 9-11 Μαϊου.

Η υπερηχογραφία του ισχίου των νεογνών και βρεφών αποτελεί την απεικονιστική μέθοδο εκλογής για την έγκαιρη διάγνωση της Αναπτυξιακής Δυσπλασίας του Ισχίου (παλαιότερα γνωστή και ως Συγγενές Εξάρθρημα του Ισχίου). Η τεχνική Graf είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, αφού βασίζεται στο λεπτομερή ανατομικό έλεγχο της άρθρωσης του ισχίου και προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας, όταν αυτή είναι απαραίτητη.

Την Παρασκευή 9 Μαϊου, ημέρα έναρξης του Σεμιναρίου, στις 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα «Απόλλων» του Ξενοδοχείο Atlantis, o Καθηγητής Graf θα παρουσιάσει το έργο του, τις σύγχρονες απόψεις και τις μελλοντικές τάσεις της Υπερηχογραφίας του Ισχίου. Στη Διάλεξη προσκαλούνται να συμμετέχουν όλοι οι ιατροί που ασχολούνται με τη διάγνωση και τη θεραπεία της Αναπτυξιακής Δυσπλασίας του Ισχίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook