Το Ηράκλειο θα είναι μια από τις 34 πόλεις στις οποίες διοργανώνεται η "Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.Οι δήμαρχοι αλλάζουν-οι διεκδικήσεις μένουν". Την Κυριακή 11 Μαΐου στις 18:00 στα Λιοντάρια η Critical Mass καλεί τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετέχουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις.

Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους .

Ταυτόχρονα σε 34 πόλεις της Ελλάδας
Για Πεζοδρόμια – Ποδηλατόδρομους – Μέσα Μεταφοράς
Για ανθρώπινη πόλη – ποιότητα ζωής – πολιτισμό

Η critical mass είναι στη διάθεση σου για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς και σε προσκαλεί στις ποδηλατοβόλτες της.

ένας ποδηλάτης της παρέας
με τηλέφωνο 6936773655."

Τι είναι η Critical Mass;

Η Critical Mass, είναι μια ομάδα ποδηλατιστών παγκόσμιας εμβέλειας, η οποία διοργανώνει ποδηλατικές βόλτες στις πόλεις με σκοπό να προωθήσει τα δικαιώματα των ποδηλατιστών ως μέρος της κυκλοφορίας και τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς! Χωρίς αρχηγούς και γραφειοκρατικές δομές,αλλά με μόνο μέσο τις τακτικές μας συναντήσεις και την αγάπη για το ποδήλατο και το περιβάλλον και μόνο σκοπό τη μετατροπή του Ηρακλείου σε ποδηλατική-οικολογική πόλη!

Είναι απλό να ελαττωθεί η χρήση των μηχανοκίνητων μέσων και να αυξηθεί η χρήση άλλων μέσων, φιλικότερων προς το περιβάλλον! Για τις κοντινές αποστάσεις το περπάτημα και το ποδήλατο είναι ό,τι πρέπει. Άθληση, χαλάρωση και ψυχαγωγία ταυτόχρονα. Με κράνος και φώτα για το βράδυ και προσοχή στην κίνηση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο με περισσότερη ασφάλεια, με ελπίδα να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι σύντομα!