Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Συντυχάκης και ο Διαμερισματικός σύμβουλος Κοζής Αριστείδης, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Ηλιούπολη και πιο συγκεκριμένα στον υποδιαμόρφωση χώρο πρασίνου, συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής.

Σε δήλωσή τους οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανέφεραν τα εξής :

\”Η Λαϊκή Συσπείρωση και φορείς της περιοχής διεκδικούσαν χρόνια τώρα την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Μάλιστα, τα 3 προηγούμενα χρόνια πολλές φορές φορές είχε έρθει τόσο στο ΔΣ όσο και στο Τοπικό Διαμέρισμα το θέμα για την ανάπλασης της περιοχής. Η Λαϊκή Συσπείρωση με την πίεση που άσκησε συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, ώριμο και αναγκαίο – κατ\’ απαίτηση των κατοίκων – εδώ και πολλά χρόνια. Θα μπορούσαν να είχαν ξεκινήσει οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής εδώ και πολύ καιρό.

Προφανώς, ξεκινούν προεκλογικά για λόγους σκοπιμότητας. Ποτέ δεν είναι αργά… έστω και προεκλογικά, ανεφέρε ο υποψήφιος δήμαρχος, με την προϋπόθεση το έργο να έχει και συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης. Το πρώτο στάδιο πολεοδομικών παρεμβάσεων με τη διάνοιξη των δρόμων και την εφαρμογή του σχεδίου πόλης πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα για να μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι από τις σκόνες, τις λακκούβες και τις λάσπες που θα προκληθούν, όπως συμβαίνει με άλλα έργα που βγαίνουν έξω από τα οριζόμενα χρονικά πλαίσια.

Το δεύτερο βήμα είναι η άμεση απόδοσή του στους κατοίκους ως πάρκο και πνεύμονας πρασίνου. Προϋπόθεση, να είναι χρηστικό και λειτουργικό, να εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής, των κατοίκων της και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων μιας και στην περιοχή δεν υπάρχει άλλος χώρος πρασίνου, να εξυπηρετεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η ανάπλαση να μην περιοριστεί μόνο στη δημιουργία πάρκου αλλά και σε όλους γύρω δρόμους, όλη την ευρύτερη περιοχή, όπως σε αλλεπάλληλες τοποθετήσεις μας στο ΔΣ και στο Συμβούλιο της 4ης δημοτικής κοινότητας έχουμε προτείνει. Ιδιαίτερα η ανάπλαση της Παπαπέτρου Γαβαλά η οποία παραμένει ημιτελής από το 2010, όταν πάλι προεκλογικά είχε διαπλατυνθεί, χωρίς έκτοτε να έχουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις (πεζοδρόμια, φωτισμός, σημάνσεις, κ.λ.π.).

Το ίδιο και στην Εθνομαρτύρων που δεν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλης, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο σε έντονες βροχοπτώσεις μετατρέπετε σε ορμητικό ποτάμι λόγω ανυπαρξίας απαραίτητων φρεατίων για τα όμβρια νερά.

Η ανάπλαση του υπό συζήτηση χώρου που θα συνδέσει τις οδούς Σικύωνος και Ετεάρχου πρέπει να συνοδευτεί με την ανακατασκευή της οδού Φαλιέρου και την επίλυση κι άλλων προβλημάτων, όπως οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων των κατοίκων, ο φωτισμός και η σήμανση των δρόμων. Το μελλοντικό πάρκο να τύχει της κατάλληλης φροντίδας των υπηρεσιών του δήμου για την καθαριότητα και συντήρησή του.

Αν αυτό δεν γίνει τότε πολύ εύκολα ένα πάρκο μετατρέπεται σε εστία μόλυνσης και στέκι ναρκομανών.Οι όποιες μελέτες, παρεμβάσεις ανάπλασης πρέπει να έχουν την γνώμη και συγκατάθεση των κατοίκων αφού αυτοί θα είναι οι ωφελούμενοι και οι αποδέκτες θετικών ή αρνητικών επιπτώσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook